Храна за кожата 2

Ето какво още обича да похапва външната ви обвивка
Храна за кожата 2

Ех, тази капризна госпожица - кожата! Спрете ли да ѝ обръщате внимание, започва да се оплаква и да мрънка. Но с основание. Защото с нехайното си поведение има опасност да ѝ навредите. 

Факт е, че, за да се чувства и да изглежда добре, трябва да се грижите за нея редовно. Освен това, нека ви напомним, че външната ви обвивка също изпитва нужда от храна. А след като преди време, тук, изброихме част от продуктите, които би било добре да присъстват в менюто ѝ, сега ще ви запознаем с още няколко:

Храни, богати на витамин B1

Подвизаващ се под името тиамин, въпросният витамин е необходим за нормалното протичане на важни процеси в организма. Приписват му куп здравословни характеристики, а, според редица изследвания, дефицитът му в тялото може да повиши риска от сърдечносъдови и много други здравословни проблеми.

Мистър B1 обаче е верен приятел и на кожата. Смята се, че той подобрява кръвообращението в нея, с което улеснява усвояването на важни нутриенти. Резултатът е "сита" и свежа външна обвивка, без акне, черни точки, омазняване и прочее неприятности.

Добри източници на тиамин са: яйцата, кафявият ориз, портокалите, картофите, къдравото зеле, пълнозърнестите храни, варивата, слънчогледът. Както виждате, доставчици на ценното вещество има много. Така че действайте!

Храни, богати на пробиотици

inm.comУф, и на нас ни писна от тези пробиотици, ама...

Според някои специалисти, приемът на храни с високо съдържание на последните може да окаже положително влияние върху здравето на кожата, както и да я предпази от сериозни дерматологични проблеми. Можем ли да спорим с експертите, а?

Все пак, не ви съветваме да прекалявате с консумацията на пробиотици под каквато и да е форма. Приемайте ги в умерени количества и не им приписвайте вълшебни качества - нямат :) 

Е, това са днешните специалитети, с които може да нагостите кожата си. Бъдете сигурни, че, ако често разнообразявате и обогатявате менюто ѝ, тя ще бъде чиста, гладка и красива. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април