7-те най-често допускани грешки по време на тренировка

Според фитнес инструкторите
7-те най-често допускани грешки по време на тренировка

Първото и най-сериозно предизвикателство за всеки е да придобие навик да спортува. Влизането във фитнес залата само по себе си е сериозна крачка, която ще ви се отблагодарява с всяко следващо посещение.

Мнозина от вас осъзнават необходимостта, че като начинаещи се нуждаете от напътствия и зорко око, което да ви наблюдава дали целите, които сте си поставили са постижими. Изготвянето на фитнес програма е изключително важна и неделима част от хранителния режим, времето което можете да отделите за пълноценен сън и възстановяване на мускулатурата.

Разбира се съществува и огромна група от хора, които смятат, че нямат нужда от напътствия и залагат на собствените си познания и усет. Но дори и да сте изключително добре запознати с особеностите на своето тяло, не е изключено да допуснете неволна грешка по време на тренировката си.

Предлагаме ви 7-те най-често допускани грешки по време на тренировка от гледна точка на фитнес инструкторите!

1609198Thinkstock/Guliver

1. Претупвате загряването на тялото

Мнозина пренебрегват необходимостта от добре направено загряване на тялото и веднага се втурват към фитнес уредите в залата.

Пораженията могат да са изключително сериозно върху тялото ви, тъй като рискувате да се контузите неволно! Тялото има нужда да бъде затоплено преди да преминете в режим на работа към основните групи.

С подобряването на кръвообращението, мускулите ви ще са по-добре подготвени да се движат бързо, ефективно и да работите безопасно върху тях!

2. Пълна крадио тренировка преди самата тренировка

Затоплянето на тялото трябва да е съобразено с физическите ви възможности и подготовка. Сериозна грешка е да направите 1 час крадио и след това изморени да пристъпите към същинската тренировка на отделните мускулни групи. В случай, че капацитетът ви е ограничен, то обезателно направете кардио в рамките на 20 минути и преминете към 40 минутна тренировка, като в отделните дни работите по различни мускулни групи. Също така имайте предвид, че дори 10 минути кардио е достатъчно, за да затоплите ефективно тялото си!

3. Кантарът не е най-сигурният показател за успех

По време на тренировка вие успешно, бавно и постепенно моделирате своето тяло. Не очаквайте, че след като сте тренирали 1 месец ще видите отчетливи резултати върху кантара. По-скоро следете обиколките на тялото си, защото именно те са първите сигнали, че тренировката дава своите позитиви.
Голяма грешка е да се теглите всеки ден! По-скоро се съсредоточете върху това как изглеждате.

1609211Thinkstock/Guliver

4. Страх ви е да ядете преди тренировка

Определено не е добра идея да се натъпчете преди тренировка, но също толкова противопоказно е да отидете на тренировка на празен стомах!

Имайте предвид, че е важно да хапнете нещо малко, така че да разполагате с енергия. Добро похапване е малко чист въглехидрат с протеин. По този начин не рискувате колебание в кръвното налягане и не рискувате да колабирате във фитнес залата. Например можете да похапнете препечена филийка пълнозърнест хляб намазана с 2 лъжици извара.

5. Не спите достатъчно

Изключително голяма грешка, която може да ви коства постигането на каквито и да е било добри резултати. Вместо тях можете да нарушите хормоналния баланс в организма си!

Ако не сте се наспали добре, то определено не е особено разумно да влезете отново в залата. Особено ако изпитвате болки по цялото тяло. По-скоро в този случай заложете на йога, защото тя ще ви помогне да разтегнете, моделирате и възстановите тялото си!

6. Клекове

Неправилно изпълняваните от вас клекове могат да доведат до сериозни поражения върху тялото ви. От изключително значение е, ако сте начинаещ да работите в екип и под инструкциите на фитнес треньор!

7. Пропускате разтягането на мускулите след тренировка

Изключително важен елемент за приключването на тренировката е да направите внимателно разтягане на мускулите. По този начин ще ги оформите и най-вече няма да изпитвате болка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април