Пълзене като бебе – новата фитнес тенденция за 2017-та

Пълзене като бебе – новата фитнес тенденция за 2017-та

Изхвърлете велоергометъра, заемащ толкова място вкъщи. Вземете и бутонките и гиричките и им намерете някое закътано място в мазето, защото пълзенето като бебе е новата фитнестенденция  през 2017-та година и гореспоменатите неща няма да са ви необходими.

Тренировката включва упражнения, които по-скоро могат да се видят в детската ясла, отколкото във фитнес залата. Въпреки това тя е заложена в повечето фитнес програми на водещите експерти, които ще извайват перфектни тела през 2017-та година.

Пълзенето като тренировка използва теглото на тялото и напрягането на определени групи от мускули. За него не се изисква специфично оборудване. Необходими са единствено хубава настилка и желание да се поддържаме във форма.

Това е новата, но комбинирана версия на упражненията планк, коремни преси и лицеви опори. Разликата сега обаче е, че докато всяко от другите упражнения трябва да се правят минимум по 5 минути, за да имат някакъв ефект върху определена група от мускули, то при 10 минути пълзене вие натоварвате всички основни мускулни групи. Това обяснява пред британския Индипендънт фитнес гуруто и организатор на фитнес фестивала Баланс Ашли Хънт.

Пълзенето е вид изометрично ходене, което означава, че се работи усилено, за да се задържи една позиция при повтарящо се натоварване и напрежение. Упражнението помага не само за цялостната сила, но и за издръжливостта и ядрото на стабилност.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април