Най-подходящите спортове за жени

Най-подходящите спортове за жени

Пилатес

1798700

 

Преди няколко години всяка втора жена съвсем небрежно "споменаваше", че ходи на пилатес. Тогава беше "бумът" на този тип тренировки у нас и се организираха стотици курсове по пилатес. Като всяка друга "мода", обаче, и той загуби своята популярност и жените, които все още го практикуват са далеч по-малко, отколкото в началото.

Безспорно пилатесът е доста интересна програма, която набляга върху упражненията за цялото тяло, които включват едновременно тренировки за сила, издръжливост и гъвкавост. Хубавото на пилатес тренировките е, че могат да се изпълняват без проблем у дома, но като цяло идеята на този тип упражнения е да се изпълняват в група от хора.

Тае Бо

1798699

 

Тае Бо тренировките са изключително интензивни и не се препоръчват за начинаещи "спортисти". Те представляват смесица от различни бойни изкуства и аеробика, които се изпълняват под звуците на ритмична музика. Тае Бо тренировките акцентират върху подобряването на силата, издръжливостта и координацията на тялото. Освен това, те са перфектен начин за изгаряне на мазнини. Тае Бо тренировките са изключително разнообразни и в "хореографията" им се включват различни серии от удари, заимствани от редица бойни спортове – основно бокс и кик-бокс, то има и редица други разновидности, които включват използването на ластици, гири, лостове и тежести.

Спининг

1798702

 

Спинингът е високо интензивна кардио тренировка, която се практикува върху специално създадени велоергометъри, които пресъздават колоезденето във външна среда. Този тип тренировки, обаче, са препоръчителни за дами със сериозен спортен опит зад гърба си, които могат да издържат на натоварването, а то е наистина "сериозно" – няколкочасово въртене на педалите на велоергометъра. 

Зумба

1798701


Зумбата е най-новият вид спорт сред спортуващите дами. В момента тя се радва на изключително голяма популярност и вече в доста фитнес зали се провеждат специални зумба занимания. При тази програма няма да въртите педали до припадък, както при "спинингът" или пък да раздавате ритници наляво и надясно, както при тае бо тренировките. Всъщност зумбата е специално изградена програма от типични латино танци – салса, меренге и други, при които се натоварва цялото тяло и се изгарят много калории, а освен това танцовите стъпки се запомнят изключително лесно.

ключови думи:
жена подходящ спорт

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април