Spa у дома

Spa у дома

Предлагаме примерна програма, с която да си дадете необходимата доза спокойствие и грижа със спа процедури у дома.


Стъпка 1 – Разрежете един портокал на две половини, които да използвате като естествен скраб. За целта разтъркайте най-грубите части от вашето тяло – колената, лактите и петите. По този начин ефикасно ще хидратирате най-сухата и груба кожа, като ще премахнете мъртвия слой клетки.


Стъпка 2 – Почистете лицето като подобрите кръвообращението. За целта в голяма купа смесете една чаша брашно от нахут, 1/2 ч. л. куркума, 2 супени лъжици горчица, смачкани пресни листа кориандър, 3 супени лъжици розова вода, 1 чаша портокалов сок и 1/2 чаша вода. Разбъркайте добре получената смес и разнесете из цялото лице и тяло. Изплакнете обилно с топла вода.


Стъпка 3 – Почистете цялото тяло. Една от най-често използваните съставки в спа центровете е кафето. Използвайте го като естествен скраб, с който да премахнете замърсяванията и мъртвата кожа от тялото.


Стъпка 4 – Погрижете се за зоната около очите. В тази част на лицето кожата е най-чувствителна и тънка. Умората и стресът почти веднага се изразяват в тъмни кръгове, които лесно можете да премахнете с предварително изстудени супени лъжици, които да поставите на проблемното място за 10 минути.
Друг вариант, който да използвате са чаени торбички. Естествените билки имат успокояващо действие и мигновен ефект.


Стъпка 5 – Маникюр. Красивите нокти са една от най-важните части в домашната спа програма. Задайте формата, премахнете кожичките и лакирайте в любимия си нюанс.


Стъпка 6 – Подсилете косата. За целта използвайте хидратираща маска, която е най-добре да поставите след 3-тата стъпка, за да дадете повече време на съставките да подействат. След като завършите програмата със спа процедури, хидратирайте всяка една от зоните със съответния продукт – крем за лице, лосион за тяло и кристали за коса.


ключови думи:
спа релакс Сам в къщи

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април