Шведският масаж: спа план за почивните дни

Изненадайте тялото си приятно
Шведският масаж: спа план за почивните дни

Не знаем какви хедонистични намерения имате за предстоящата мини-ваканция, но понеже сме нахални, бързаме да се вместим в организационните ви планове с едно добро предложение. Защо този път не си подарите спа удоволствие? Все пак – ако е почивка, да е почивка, нали?

В случай, че масажът с нагорещени камъни, с който ви запознахме миналия път, ви се струва прекалено... авантюристичен, може да се доверите на класическата техника или на така наречения Шведски масаж.

Измислен е от д-р Хенрик Линг в Швеция през 70-те години на 19 век. Вероятно лесно ще се сетите за какво ви говорим, защото това е най-широко разпространената масажна техника, която често се комбинира с други.

Основната идея на процедурата е да подобри значително кръвообращението и да отпусне мускулите на тялото. Така, когато най-накрая стане от кушетката, човек се чувства освободен от напрежението и значително по-спокоен.

Към днешна дата класическата форма на въпросната терапия е еволюирала няколко пъти. Така че редица други масажни техники заимстват елементи от шведския масаж. Но това в никакъв случай не намалява неговата здравословна стойност.

Самият той също се осъществява в няколко вариации, взависимост от нуждите и предпочитанията на клиента.

Ние, например, сме абсолютно влюбени в процедурата с фрикции. Това са приятни кръгови или напречни движения, извършващи се с палците или възглавничките на пръстите. Благодарение на тях мускулите се затоплят и отпускат. С две думи: всеки път казваме "чао" на болезнените и втвърдени места по тялото.

Всъщност, основната техника на шведския масаж включва плавни, дълги и нежни движения по няколко области на тялото.

Масажът може да завърши със своеобразно издърпване на крайниците, като по този начин се постига допълнително разтягане на отпуснатите мускули.

Обещаваме, че ще си поговорим за ползите от всяка техника по-подробно в следващ материал.

Сега за вас е важно да знаете, че шведският масаж се извършва на голо, като тялото предварително се намазва с масажно олио. Обикновено процедурата трае около час, но, за наша голяма радост, в много салони вече предлагат и удължени сесии. За приятното удоволствие си пригответе най-малко 30 лева.

И ви пожелаваме да му се насладите от сърце!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април