Направи си сам: соли за вана

Няколко вида сол и етерични масла са на ваша страна
Направи си сам: соли за вана

Човечеството все още спори по въпроса дали мързелът е нещо напълно ужасно или все пак има своите положителни страни. Независимо дали сме мързеливи или не обаче, не трябва да губим способността да извличаме ползите от всяка ситуация. Ползите от това да си направиш нещо сам са много и напоследък се убеждавам, че единствено мързелът ни пречи да проумеем това. Но за да не си играя повече на думи ще премина направо към заключението на скромните си разсъждения: днес ще се правят соли за вана в домашни условия. Идеални за почивка в понеделник вечер.

Ръчно приготвеният ни спа атрибут включва в себе си букет от различни видове сол. Морска, епсъмова сол – вече знаете защо и как ни помагали да се отървем от някои физически неразположения. Една друга съставка на солите, които ще си приготвим днес, е готварската сода. Тя пък се гордее със свойството си да абсорбира влага, вредни миризми и се превъплъщава идеално в ролята на ексфолиант.

За ароматите във ваната ви ще се погрижи ароматно етерично масло по ваш избор. В случай, че желаете да си приготвите последното в домашни условия, имате нашите най-искрени възхищения и един подходящ съвет за случая :)

В крайна сметка, списъкът от нужни съставки изглежда по следния начин:

  • 1 чаена чаша английска сол

  • ¼ чаена чаша морска сол

  • 2-3 супени лъжици сода бикарбонат

  • няколко капки етерично масло (количеството зависи от собствените ви предпочитания)

Приготвянето е елементарно. Най-напред размесете добре содата с маслото, след което ги прибавете към солните кристали. Разбъркайте всички съставки добре. Ако прецените, че ваната ви може да поеме повече от различните видове сол, увеличете количеството им пропорционално на зададеното съотношение. И така, вече разполагате с готови соли за вана, които можете да изпробвате върху себе си. Честито!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април