Нов живот след раздялата

Нов живот след раздялата

5 стъпки, които ще ви помогнат да намерите щастието след раздяла.

За жалост любовта не винаги е вечна, а противоречията в двойката често стават непримирими. Много хора се възстановяват бързо след раздяла и започват да градят нова връзка с друг човек. Но какво да правим, ако душевната травма е твърде сериозна? Представяме ви пет стъпки на "рехабилитация", които ще ви помогнат да преодолеете този труден етап с високо вдигната глава и твърда решимост да заживеете щастливо.

1857613

Изразете емоциите си

Не се опитвайте да криете болката и обидата след раздялата. Поплачете си и се посамосъжалявайте, колкото ви душа иска. Много психолози препоръчват за целта да си направите цял ритуал – седнете в средата на празна стая и си поплачете с пълно гърло един-два часа. След тази процедура ще изгубите желание да подсмърчате и да се самосъжалявате цял ден. В различните телевизионни предавания, посветени на разделите, експертите съветват нещастно влюбените да се отърват от вещите на бившия, които са останали в дома им. Подкрепяме това мнение с две ръце – изхвърлете всичко! Отличен отдушник ще бъдат и физическите упражнения – танците ще ви повдигнат настроението, а боксът ще ви помогне да си избиете яда.

1857612


Започнете от себе си

Ако преди буквално не сте си представяли живота без партньора си, то след раздялата със сигурност ще се чувствате съсипани и изгубени. С кого да си прекарвате вечерите сега? На кого да правите закуска? Защо да ходите по магазините, с кого да си планирате отпуската, как да започнете нов живот? Вместо различни съвместни забави ви препоръчваме да се погрижите за себе си. Можете например да пробвате ново хоби, за което преди не ви е стигало времето. Дженифър Анистън след раздялата си с Брад Пит се е заела с йога. Поуката е ясна – по-ефективно е да се фокусирате върху личностното си развитие и да гледате напред, вместо да тъпчете на едно място.

1857609

Потърсете подкрепа

Не се страхувайте да покажете уязвимостта си. Излейте си душата пред човек, на когото имате доверие. Но не злоупотребявайте с изповедите – близките ви приятели също имат нужда от малко почивка. Можете да се възползвате от приложението за iOS "Hello Next! Forget your ex". То представлява личен треньор по раздели, който ще ви е винаги под ръка и ще ви дава ежедневни задачи, които ще ви помогнат да преодолеете мъката, да си върнете увереността в себе си и да си намерите нов партньор. Ако усетите пристъп на тъга, просто натиснете бутона SOS и следвайте инструкцията. Това приложение ще е вашият дигитален приятел, който никога няма да е твърде зает за вас.

1857614

Движете се

Неслучайно казват, че движението е живот. Колкото и да ви се иска да прекарате дните си в леглото, насилете се да отидете на разходка или дори да потичате. Отначало ще ви е трудно, но с времето ще усетите, че това се отразява добре и на емоционалното ви състояние, а не само на физическата ви форма. Освен това не злоупотребявайте с цигари и алкохол – доказано е, че този вреден отдушник в крайна сметка задълбочава депресията и провокира чувство за вина. А и в нетрезво състояние рискувате да направите нещо, за което после да съжалявате.

1857611

Правете си планове

Раздялата често е съпроводена от болезнено чувство за вина. Сигурно и вие се замисляте, че бихте могли да бъдете по-сговорчиви с партньора си, да изглеждате по-добре, да се изказвате по-учтиво. Ако наистина сте допускали грешки, нека те ви послужат за урок. Но не им позволявайте да стават причина за самобичуване. Вместо да съжалявате за миналото, започнете да си водите дневник и записвайте най-желаните си лични цели за близко време – месец, година, петилетка. После съставете списък от малките стъпки, които трябва да направите към целта си. Помислете какво бихте могли да направите за щастието си още днес и започнете нов живот!


1857615

ключови думи:
живот раздяла

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април