Йога преди лягане

Три готини асани за "лека нощ"
Йога преди лягане

Трудно ли заспивате напоследък? Е, и аз така. Сигурна съм, че безсънието ни е временно и ще премине. Дайте обаче да си помогнем с каквото можем – например, с няколко йога упражнения, които нека изпълним директно в леглото.

Ще започнем с приятно усукване в седнало положение. Кръстосваме крачетата в глезените. Изправяме гърба. Дишаме спокойно и от корема. Сега слагаме лявата длан върху дясното коляно. С лек натиск върху последното, усукваме тялото надясно. Фокусираме погледа си в същата посока, разбира се. Ще останем в позицията за 5-10 дълбоки вдишвания и издишвания. После ще повторим същото и на другата страна.

1046465Alignyo

Сега нека легнем по гръб. Ще свием леко краката и ще съберем ходилата така, че коленете да се отворят настрани. Слагаме едната ръка върху корема, другата – в областта на сърцето. Дишаме дълбоко и оставаме в позицията за колкото време ни е удобно.

1046464Alignyo

Накрая ще свием краката към гърдите и ще прегърнем коленете, притискайки ги с ръце. Ще стегнем мускулите максимално. После ще изпънем отново долните крайници и ще си починем и отпуснем в шавасана.

1046463Alignyo

Това е. Е, кои са вашите любими асани за "лека нощ"? Споделете ни тук или във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май