Спортистът в най-добра форма

Списание "Менс Хелт" са анализирали представянето на Кристиано Роналдо
Спортистът в най-добра форма

Най-важното

Още по темата

Според изследване на престижното списание, Кристиано Роналдо е обявен за спортистът в най-добра форма. Крилото на Реал Мадрид печели поредно признание за невероятната му спортна форма.

Следене на играта. Според Зои Уимсхърст, директор на психологическия институт, Кристиано Роналдо има способността да следи играта по-бързо от другите футболисти. Елитните спортисти си движат очите по-бързо от обикновените хора, за да могат да следят всичко, което се случва около тях. Спортистите си местят очите 7 пъти на секунда, а обикновените хора по 5 пъти. Според изследването на "Менс Хелт" окото на Кристиано Роналдо се мърда 9 пъти, когато той дриблира срещу защитник.

Издържливост. Кристиано Роналдо тича повече от 10 километра на мач. Честото бягане и здравословната храна, с която се храни Кристиано са снижили индексът на телесните мазнини почти до 0. Според изследователите на престижното списание, Кристиано Роналдо е по-свеж от всички други футболисти през последните 20 минути на двубоите, от където идва неговото предимство.

Бързина. За 90 минути Кристиано Роналдо прави средно по 33 спринта на мач с максимална скорост от 21 километра в час. Благодарение на неговите здрави крака, той има рязък старт и успява да се откъсне от противниковите футболисти. Според списанието това е другото му основно предимство.

Сила. Елитните футболисти трябва да правят клек с около 120-150 килограма, сочи изследване на норвежки учени. Силните бедра са важни за нападател в съвременния бърз и динамичен футбол. Роналдо има и перфектна отскокливост, което му помага при въздушните двубои. Според британски учени, които изследват играта на Кристиано Роналдо, неговия отскок се равнява на отскока на играчите от НБА.

Силен удар. Ударът на Кристиано Роналдо може да достигне над 100 километра в час, което може да направи вратарите на противниковите отбори безпомощни. Също така неговият удар притежава невероятен фалц, който често излъгва вратаря и Роналдо отбелязва гол.

След обстойното проучване на колегите от "Менс Хелт" Кристиано Роналдо е посочен за спортиста в най-добра форма сред активните спортисти в момента. По време на финала на шампионската лига през месец май, където Реал Мадрид победи Атлетико Мадрид, Кристиано Роналдо бе сниман от над 20 камери, които следяха цялото му движение. Тези кадри бяха използвани при това проучване.

Вижте тренировките за преса на Нина Добрев.

Вижте диетата на Дженифър Лопес.

Вижте още: Диетата на Мария Менунос.

Вижте  още: Закуските на знаменитостите.

Вижте още: Тайните на Шакира.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април