Невероятната история на Ерик Абидал

Вижте как футболистът претърпя чернодробна трансплантация и продължава да е в топ форма
Невероятната история на Ерик Абидал

Още по темата

Ерик Абидал е пример за непримиримия дух при хората и може да послужи за пример за борба и мотивация. Този футболист премина през 2-та края на живота - успехите и паденията, но продължава да се занимава с това, което обича, това, което го прави човек - футболът.

Ерик Абидал е френски национал, но произходът му е от Мартиника. Той сега е на 35 години, но продължава да играе на високо ниво, което е невероятно, имайки предвид през какви трудности е преминал. Но първо за кариерата му. Той е юноша на Монако, настоящият отбор на Димитър Бербатов. По време на най-силните години на отбора от княжеството, той не попада в него и е продаден на друг силен френски тим - Лил. По това време отборът е средняк, но благодарение на Абидал и други класни футболисти успяват да достигнат до купата на Уефа. През 2004г., след европейското първенство в Португалия, той е трансфериран в хегемона във Франция по това време - Олимпик Лион. Там той изиграва 76 двубоя, като се превръща в истински лидер на тима. През 2007г. той е купен от испанския колос Барселона, където записва 125 мача и отбелязва 3 гола. През миналата година се завърна в родния си тим Монако, след като отбора се върна в Лига 1. Сега той играе за гръцкия шампион Олимпиакос, който играе в Шампионската лига.
1392851fcbarcelona.com
Той има 3 титли на на Франция с Олимпик Лион, а с Барселона спечели всичко - титлата на Испания, купата на Испания, суперкупата на Испания, Шампионската лига, суперкупата на Европа и световното клубно първенство. Тези негови успехи показват каква невероятна класа притежава този футболист.

Спечелил всичко с Барселона, животът му се преобръща наопаки, след като през 2011г. той получава страшната диагноза - рак на черния дроб. Тогава той се подлага на химиотерапия и редица операции. Първоначалната операция за отстраняване на рака не е успешна и той се нужда е от трансплантация. В периода между двете операции, той се завърна за кратко на терена, но когато му съобщиха, че трябва да му се направи трансплантация, много от хората си помислиха, че това ще е края на кариерата на Ерик Абидал.
1392852БТА
По време на операцията, продължила 9 часа, той се бори със зъби и нокти за живота си. Все пак трансплантацията на черния дроб е успешна. Донор е брат му, който му дава част от черния си дроб. По време на трансплантацията, неговият отбор Барселона играе на "Камп Ноу" срещу Хетафе. По време на двубоя, феновете на Барселона подкрепиха Абидал, като в 22-рата минута (Ерик Абидал играе с 22 номер в тима), целия стадион се изправи на крака и ръкопляска и скандира името му.

След дълги месеци на рехабилитация и борба, неговият силен организъм, организъм на спортист, успява да се възстанови. Дори той започва тренировка с Барселона, но заради проблеми с кондицията му и напредналата възраст, той е продаден на Монако, все пак отборът на Барса показа уважението си към този футболист, като му предложи пост в клуба. Обаче Абидал не мисли, че е приключил с футбола. За родния си тим Монако той записа едва 9 мача през миналия сезон, но показа, че може да е лидер на тима. През този сезон той премина в Олимпиакос, който се бори в Шампионската лига, а преди дни победи шампиона на Испания и финалист от миналата година Атлетико Мадрид, като именно Абидал бе един от най-добрите играчи на терена.
1392849Guliver/Getty Images
Това доказва, че Ерик Абидал притежава невероятен борбен дух, именно това нещо трябва да притежава всеки един спортист, който иска да е на върха в своя спорт. Дори на 35-годишна възраст, преборил рака и със трансплантиран черен дроб, той продължава да се състезава, защото именно спортът е нещото, което му дава енергия за живот.


Вижте още: Тренировката на Дейвид Бекъм.

Вижте още: Тайните на Роджър Федерер.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май