Три подправки за подмладяване

Три подправки за подмладяване

Използването на определени подправки може да намали риска от рак, диабет и други опасни заболявания и по този начин да удължи живота, съобщи вестник Express. Авторът на статията д-р Джесика Нибс изброи три натурални подправки, които имат полезни свойства и помагат за предпазване на тялото от сериозни заболявания.

Първият в списъка е куркуминът, който може да помогне за намаляване на риска от рак и заболявания, свързани с напредването на възрастта.

"Куркуминът може да удължи живота, като инхибира липидната пероксидация и също така увеличава антиоксидантната активност", се казва в статията.

В едно проучване пациенти, които консумират четири грама от билката на месец, са забелязали 40% намаление на увреждането на дебелото черво, което може да доведе до рак.

Следващата в списъка е канелата. Помага за понижаване на нивата на кръвната захар при диабет тип 2 и намаляване на възпалителните процеси в организма.

"Едно проучване показа, че екстрактът от канела може да намали пролиферацията на раковите клетки и да причини тяхната смърт", пише авторът. Етеричното масло от канела е едно от най-ефикасните срещу тумори.

Друга полезна подправка е градинският чай. Помага за подобряване на мозъчната функция и паметта, което е особено важно при деменция и болестта на Алцхаймер. Градинският чай е полезен и за предотвратяване на сърдечни заболявания, се казва в публикацията.

 

Източчник: Флагман.бг

 

ключови думи:
младост подправки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май