Ревността може да причини алкохолна зависимост

Внимавайте с негативните емоции!
Ревността може да причини алкохолна зависимост

Ново изследване показва, че екстремната ревност може да отключи проблеми с алкохола.

Изследващите разкриват, че хора, чието самочувствие е тясно зависимо от интимната им връзка лесно се обръщат към алкохола в случай на ревност.

Изследването обаче не доказва, че ревността причинява пиянство.

Все пак, според авторите на изследването, откритието може да предвиди предразположеност към алкохолизъм.

"Всички сме изпитвали ревност до някаква степен. Много хора са във връзки, които съвсем не са идеални и ползват алкохол поради различни причини"-  казва авторът на изследването Анджело Ди Бело. Той е част от факултета по психология в Хюстънския Университет.

1545049Thinkstock/Guliver

"Романтичната ревност е позната на всички хора, но много малко е изследвано как тя влияе на прибягването до алкохола, пиянство и проблеми свързани с тях. Това изследване помага да изясним връзката между тези фактори и да покаже как нашите емоции, мисли и поведение поемат потенциално вредна за нас посока" - продължава той.


"Като крайна цел се надявам, че откритото от нас може да се ползва за предпазване и навременна намеса сред хора, които се борят с алкохолна зависимост, проблеми със самочувствието или връзката с партньора" - завършва Ди Бело.

Изследването е включило 277 американски студенти, които отговорили на въпроси за романтичната им връзка и алкохолните им навици.

Пиянството е третата от най-големите причини за смъртността в САЩ, причиняваща около 88.000 смъртни случая годишно. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април