Ползите от протеиновата диета

Ползите от протеиновата диета

Протеиновите диети често се използват да намалят мазнините в организма и същевременно да увеличат мускулите.

Как работи протеиновата диета?

Правене на мускулна маса. Протеините играят важна роля в растежа и заздравяването на голяма част от тялото - кожата, косата, ноктите и мускулите. Според здравния институт по диетология 35% от дневния прием на калории, трябва да  се набавя от протеини. Подходящата протеинова диета, правилните упражнения и нормалния прием на калории са най-важните критерии за правенето на мускули. В допълнение към това, яденето на високо протеинови храни в правилното време помага на организма ви да се възстанови от тежки тренировки.

Сваляне на килограми. Повечето от хората искат да свалят килограми и мазнини без да губят мускулна маса. Протеиновата диета е идеалната възможност за това.

Изгаряне на калории. Протеинът е веществото, което изгаря най-много калории докато се храносмила. Протеиновата диета ще увеличи нивото на калории, което употребява организма ви всеки ден по естествен начин.

Богати на протеин храни.

Бобови растения. Соята има най-големи количества на протеин. 1 купа от това бобово растение ви дава 12 грама протеин. Можете да си направите добра бобова салата, като смесите различни бобови растения с олио, червено вино или оцет.

Бадеми. Те са иделната възможност за алергичните към фъстъци или не харесват соята. Бадемовото мляко е богато на протеин, витамини, цинк, желязо и фибри. Флаваноидите в тази ядка намаляват холестерола в организма ви.

Скариди. Те са богати на животински протеини. Имат и високи нива на цинк, който подпомага функцията на мозъка ви.

Фъстъци. Те съдържат 25% повече протеини в 1 грам, от колкото другите ядки. Те съдържат още антиоксиданти, ресерватрол, ниацин, които намаляват процеса на стареене и подпомагат кръвообръщението.

Пилешко. Пилешките протеини съдържат и много аминокислини. Пиле с ориз е иделното ястие за вашата храносмилателна система. Не яжте кожата на пилето, тя съдържа 75% от мазнините, които се съдържат в пилето.

Ползите от протеините.

Протеините помагат на мускулите. Те подпомагат разтежа, заздравяването и огъвкавяването на мускулите.

Помага на метаболизма. Протеиновите храни забързват метаболизма. За активните хора, протеинът е много важен в техния хранителен режим.

Вижте още: 10-те храни, които ще ви върнат формата.

Вижте още: 5-те неща, които трябва да знаете за динята.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април