Пълнени чушки с ориз и кайма

По старата рецепта на баба
Пълнени чушки с ориз и кайма

Най-важното

Пълнените чушки са любимото ми ястие от детството. Затова ви предлагам невероятната рецепта на баба, която умееше да събира цялата фамилия около масата с вкусните си гозби.

Необходими продукти за 4 порции:
8 чушки (малки и широки, подходящи за пълнене)
500 грама кайма смес
1 чаена чаша
50-60 грама пресен лук
1 чаша доматен сок
1  морков
1 супена лъжица сух магданоз
1 чаена лъжица черен пипер
Масло
Сол на вкус

1522525Thinkstock/Guliver

Начин на приготвяне:


Подгответе чушките за готвене като отстраните с нож дръжката и почистите от семките. Нарежете лука и моркова много ситно и запържете за малко. Добавете каймата, докато се раздроби. След тово прибавете и ориза, запържете за малко и добавете 2 чаени чаши вода. След като водата се изпари, добавете доматения сок, магданоза, пипера и солта.

Напълнете чушките с ориза. Наредете ги в тава и изсипете 1 чаена чаша вода в нея. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса докато омекнат и потъмнеят от всички страни.

Можете да направите и сос като смесите кисело мляко и малко от соса, който чушките са пунали в тавата.

Насладете се на тази подходяща за летния сезон рецепта, която ще ви върне към детството.

 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април