Пълнени тиквички с кайма, ориз и гъби

Лятно предложение от тефтерчето на баба
Пълнени тиквички с кайма, ориз и гъби

Ако ви е омръзнало от тежки ястия и нямате много време за приготвяне на вечерята, ние ви предлагаме тази вкусна, лесна и бърза рецепта. Тя е подходяща за похапване през летния сезон, когато е много топло и сте загубили апетит, но все нещо трябва да се яде.

Необходими са ви:
3-4 големи тиквички
500 грама кайма
1 чаена чаша ориз
200 грама гъби
1 малка глава лук
1 морков
1 червена чушка
кашкавал за поръсване
1 супена лъжица сушен магданоз
1 чаена лъжица сушен босилек
1 чаена чаша зеленчуков бульон
1 домат
сол и черен пипер

1531694Thinkstock/Guliver

Начин на приготвяне:


Запържете в малко масло или зехтин лука, чушката и моркова. Към тях задушете и нарязаните на филийки гъби. Прибавете каймата докато се раздроби. Прибавете ориза,бульона, солта, пипера, магданоза и босилека. Разбъркайте добре и оставете да се изпари водата. Прибавете още една чаша вода и настържете домата. Оставете да се готви на слаб огън.

През това време измийте тиквичките, разрежете ги по дължина и ги издълбайте добре. Когато оризът е готов, напълнете с него тиквичките. Наредете ги в намазнена тавичка с пергамент и печете около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Щом тиквичките станат готови, поръсете ги с кашкавала и върнете за 1-2 минути във фурната, за да се разтопи. Можете, преди да настържете кашкавала, да наредите резени домати върху ориза.

А защо са полезни тиквичките, можете да научите от този материал!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април