Болни вкъщи? Спокойно!

Действайте така
Болни вкъщи? Спокойно!
inm

Ех, че гадно – болни сте. Е, случва се... 

Сега за по-сигурно си стойте у дома, на топло, и си дайте време за възстановяване.

А за да помогнете на имунната си система да се справи с неразположението, доверете се на ето тези няколко решения:

Посмейте се

Научно доказано е, че смехът е изключително полезен за здравето. Това стана ясно и от ето тази наша викторина. А редица изследвания твърдят, че редовното хилене подобрява кръвообращението, съдейства за поддържане на стабилни нива на кръвна захар, подпомага добрия сън и, да – засилва имунитета!

В тази връзка, веднага пробвайте да изгоните настинката със смешна комедия или със забавна книга. Сега е и най-подходящият момент да разгледате старите албуми със снимки – все ще попаднете на някой абсурден фотос, който да ви развесели максимално.

Хапнете супичка

775973inmНе забравяйте, че в набързо приготвения бульон "плуват" куп важни нутриенти, от които организмът ви има нужда, за да се справи с болестта. Затова яжте супа и не се цупете. Горещо ви препоръчваме ей това кулинарно изкушение, например :)

Наспете се

Сънят е вълшебен – той ще възвърне силите ви и ще ви накара да се почувствате значително по-добре. Така че какво чакате? Отдайте се на сънливи приключения и им се насладете от сърце. 

Тренирайте ума

Ако не се чувствате достатъчно добре за физически упражнения, размърдайте мозъка с някоя интересна логическа игра. Така, освен всичко друго, ще успеете и да избягате от скуката.

Е, хайде, ще се справите! Стискаме палци да оздравеете бързо и неусетно. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април