СИРЕНЕ дьо Бержерак

СИРЕНЕ дьо Бержерак

Сирене + вино = класическа комбинация за всякакви поводи.

Винаги можете да поканите гости на приятно събитие и да заложите именно на този вкусов тандем. Има обаче една уловка: трябва да сте наистина наясно кое сирене с какво вино се консумира, за да не станете за смях.

Обикновено мъжът трябва да е по-запознат, но нищо не пречи и вие да сте по-информирани и да впечатлите както него, така и гостите си.

Бри се съчетава вкусово най-добре с шампанско, шардоне, пино ноар.

Чедър си подхожда с шардоне, совиньон блан, ризлинг, каберне совиньон и пино ноар. (И, разбира се в бургер и с хубав английски ейл.)

Камембер е претенциозно сирене и е най-вкусно в компанията на пенливи вина и мерло.

Ементал е идеално с мерло, пино ноар и класиката - каберне совиньон.

Рокфор се консумира с десертни бели вина и в никакъв случай с червено вино (ароматът му доминира над този на виното и коминацията е неподходяща).

Синьо сирене е най-добре да се поднася с каберне совиньон, шира, а за по-авантюристично настроените може и с порто.

Гауда си пасва с шардоне, мерло и сира, особено през студените месеци.

Горгонзола се комбинира с наистина малко вина заради специфичната си плесен, но специалистите го препоръчват в компанията на каберне совиньон.

Фета идеално си пасва с божоле и всякакви млади вина, но не и червени и тежки.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април