Пилинг за тяло - домашни рецепти

Как да си приготвим пилинг за тяло?
Пилинг за тяло - домашни рецепти

Пилингът за тяло е приятно допълнение към грижите за кожата, тъй като помага за премахването на мъртвите кожни клетки от повърхността на тялото. Резултатът е по-гладка, по-мека и по-здрава кожа. Ползите от това са много, но най-важната от тях е, че той позволява на останалите козметични продукти за тяло да действат много по-ефективно. Така например, след ексфолиация на кожата, хидратиращите продукти проникват много по-дълбоко и действат в дълбочина за по-мека и здрава кожа. 

Как да си приготвим пилинг за тяло?

Пилингът за тяло има три основни съставки, които трябва да се спазват:

1. Ексфолираща съставка - сол, захар, утайка от кафе, смлени ядки. Те ще ви помогнат да отстраните мъртвите клетки на кожата.

2. Подхранващи масла - бадемово масло, масло от гроздови семена, масло от жожоба или лешник. Те помагат на ексфолиращата съставка да проникне в кожата, за да  бъде по-ефективна, а също така подхранват и овлажняват повърхностния слой на кожата.

3. Етерични масла - лавандула, портокал, хвойна или грейпфрут. Тези съставки помагат на кожата да се "излекува" чрез ароматерапия, като добавят аромат към домашния пилинг за тяло.

Пилинг за тяло с морска сол

2 с.л. морска сол

3 с.л. настърган джинджифил - има затоплящо действие и подобрява кръвообращението

1 ситно настъргана лимонена кора

6 резена краставица, нарязани на ситно - имат охлаждащо действие

15 мл бадемово масло

Пригответе пилинга за тяло, като смесите съставките много добре до получаването на хомогенна смес, като за тази цел може да използвате и кухненския робот. Използвайте върху сухите и загрубели области от тялото.

Пилинг за тяло със зелен чай

2 с.л. листа от зелен чай

1 с.л. суров кафяв ориз /с обвивката/

1 ч.л. мед - свързва съставките

15 мл масло от сладък бадем

Смесете съставките в неметален съд, използвайки дървена лъжица и използвайте върху по-деликатните части на тялото, като шията и гърдите.

Пилинг за тяло с кафява захар

480 г кафява захар

150 мл масло от грозде

90 мл масло от сладък бадем

25 капки етерично масло от нероли

10 капки етерично масло от сандалово дърво

10 капки етерично масло от сладък портокал

10 капки етерично масло от иланг-иланг

5 капки етерично масло от пачули

В голям буркан залейте кафявата захар с маслата от грозде и сладък бадем, след което капка по капка прибавете етеричните масла. Затворете буркана добре и разклатете енергично, за да се смесят съставките. Докато сте в банята нанесете с ръка върху цялото тяло и след това дори няма да ви е необходим хидратиращ козметичен продукт. Този пилинг е подходящ са чувствителна кожа.

Как да използваме правилно пилинга за тяло?

Прилагайте ексфолианта за тяло върху топла и влажна кожа, като правите нежни кръгови движения, без да използвате натиск. След това изплакнете с хладка вода, подсушете добре кожата и нанесете хидратиращ продукт за тяло. След тази домашна разкрасителна процедура ще усещате кожата си кадифено мека и гладка.

ключови думи:
пилинг тяло

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април