Хранителни добавки за: вечно уморените

Най-често те работят в офис и имат нужда от сериозни енергийни инжекции
Хранителни добавки за: вечно уморените

Значи, баба ви може и да не е пиела витамини и минерали, но до преди 30 години хората у нас живееха относително еднакво, хранеха се сравнително качествено, дишаха значително по-чист въздух и т.н., и т.н. Ние обаче нямаме този късмет: принудени сме да се адаптираме почти светкавично към все по-нови условия на живот, при това – индивидуално.

Неслучайно имаме нужда от помощни средства, за да се грижим за здравето си, като специално моделирани тренировки, планирани хранения, антистрес хватки... Не е лесно в 21-ви век!

Основният помощник в менюто са хранителните добавки, но и те трябва да се подбират индивидуално за максимално положителен ефект. След като дадохме няколко кратки съвета на пушачите и парти феновете, идва ред на:

Вечно уморените

Обикновено работите в офис, движите се малко и изобщо не подбирате с какво се храните. Често се оплаквате от липса на тонус и/или главоболие, затова...

inm.comВзимайте: пъстър коктейл от витамини и минерали, особено ако осъзнавате, че не ядете достатъчно зеленчуци. Задължително е да съдържа омега-3 мастни киселини, магнезий, калий, желязо, витамин D и витамин С в количества, покриващи поне препоръчителните дневни дози.

Защо? Всички гореизброени вещества са супер екип заедно и би трябвало да вдигнат на крака и най-уморения офисен "плъх" за нула време ;) Не, сериозно – за да се справи тялото с всички машини в офиса ви, с липсата на достатъчно кислород и светлина, с праха, който е навсякъде, и с това, че едва го използвате и не го храните добре, има нужда от сериозна стимулираща инжекция.

Освен това, в случай на постоянна умора е много разумно да избягвате всякаква консумация на алкохол. Той влияе доста зле на централната нервна система, дехидратира тялото и само може да влоши неприятното усещане за 0 енергия.

Кофеинът също няма да се справи с проблема – той е по-скоро временно решение със съмнителен успех, а не оръжие срещу умората.

Един бонус-съвет: приемайте комбинацията от витамини и минерали поне 3 месеца за гарантирана промяна. И на всяка цена си харесайте някаква физическа активност!

Избор: най-добре се насочете към специализирани спортни добавки на неразтворими таблетки. Малко по-скъпи са, но формулите им са максимално балансирани и съдържат всичко, което ви трябва.

С храната: енергизирайте менюто си с орехи в умерени количества, защото са доста калорични; тиквено семе; животински черен дроб; риба; чушки; спанак и коприва; всякакви зеленчукови фрешове и шейкове.

И не забравяйте водата, особено на работното място. Казахме вода, не газирани напитки или сокове!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април