Хранителни добавки за: 20-годишните

Младостта е предимство, което трябва да се използва максимално, но с едно на ум
Хранителни добавки за: 20-годишните

Понякога е нужна малко помощ от приятели, за да се справим с предизвикателствата, които ежедневно изскачат пред нас.

Това важи и за тялото ни, което не винаги успява да получи от храната свсичко необходимо за правилното си функциониране. И тогава на помощ идват правилните хранителни добавки :)

Дадохме няколко съвета кои суплементи са подходящи при определен начин на живот, а сега ще разширим списъка по възраст. Започваме с:

20-годишните

Вие живеете тук и сега и смятате, че е рано за добавки, защото сте само на 20-20 и няколко... Зависи! Мъжете са облагодетелствани до известна степен, тъй като това е възрастта, в която все още се радват на остатъчния ефект на тестостероновия бум в тялото си. Но това няма да трае вечно :)

Жените пък трябва да се замислят за някои по-късни явления, които могат да предопределят от сега.

Мъжете да взимат: допълнително количество протеин и пробиотици.

Защото: с приближаването към следващото десетилетие при мнозина метаболизмът се забавя драстично, особено ако не се движат достатъчно или злоупотребяват с калориите. Това неминуемо води до натрупване на излишни мазнини, най-вече в областта на корема.

Ако сега не вземете мерки, след още 10 години ситуацията ще бъде извън контрол и трудно обратима. А и със сигурност сте чували, че именно мастните натрупвания около пояса крият опасност за общото ви здраве.

Белтъчините са важни, защото засищат по-продължително, особено ако са от животински произход: чисто месо (свинско, телешко, пилешко), риба и яйца. Ако спортувате, ще подпомогнат увеличаването и поддържането на мускулна маса, както и намаляването на излишното тегло. Протеинът на прах може да бъде от голяма полза за повишаването на общия прием на белтъчини.

inm.comПробиотиците улесняват и оптимизират работата на храносмилателната система. Това означава по-качествено усвояване на важните за организма вещества, бързо изхвърляне на отпадъците и по-добър имунитет. А и намаляват образуването на газове, което винаги е плюс.

Естествени пробиотици са истинското кисело мляко, кефирът др.

Изберете: протеин на прах, който да отговаря на ритъма ви на живот. Относно пробиотиците, най-добре се консултирайте с личния си лекар, тъй като има няколко различни вида.

Жените да взимат: повече калций и протеин.

Защото: сега е моментът да подсилите максимално костите си и да се предпазите от остеопороза в по-късна възраст.

В това, от една страна, помага калцият, в съчетание с витамин D, казвали сме защо. От друга, по-развитата мускулутура означава по-здрави кости, а това е постижимо с редовен спорт и завишен прием на протеин. Последният играе роля в контрола на теглото, изграждането на мускулите и възстановяването.

Изберете: какъвто и да протеин на прах, ако не ядете достатъчно месо. Стремете се към приблизително 2 грама протеин на килограм от теглото ви дневно, ако спортувате, и към 1-1,2 грама, ако не сте особено активни.

Калцият е най-добре да се приема чрез храната, но винаги можете да се снабдите с комплекс минерали, който да включва и този минерал.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май