Сухата кожа има нужда от...

... храна и вода ;)
Сухата кожа има нужда от...

Не е необходимо да ходите в пустинята, за да изсушите до краен предел външната си обвивка.

Може да го направите и по много други начини: като ползвате неправилни за вашия тип кожа козметични продукти, като се къпете с прекалено гореща вода и не на последно място – като не доставяте на любимката си онези нутриенти, които я поддържат добре хидратирана и щастлива. Вие, разбира се, не желаете да причинявате това на обичания си епидермис.

Затова ще се постараете в менюто ви да присъстват храни, богати на:

- омега 3-мастни киселини: може да ги откриете в тлъстите риби, в авокадото, в орехите и др. Редовното похапване на споменатите продукти спомага за постигане на оптимална влажност на външната ви обвивка. Резултатът: максимално защитени сте от появата на бръчки и сте сияещо красиви.

- цинк: има го в стридите, във варивата и др. Оказва регенериращо действие върху любимката ви. Прави я да изглежда стегната, свежа и здрава.

- витамин Е: съдържа се в тъмнозелените зеленолистни зеленчуци, в броколите, в ядките, в семената (в бадемите, например). Той играе изключително важна роля в мисията по хидратирането и осигурява известна защита срещу т. нар. ултравиолетови лъчи.

Към това меню задължително добавете и добро количество вода ;) Е, сега вече кожата ви вече трябва да е доволна, мисля си... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април