Калории, ама празни

Какви са и откъде идват ще научите от едно полезно четиво
Калории, ама празни

Ние от FitWell имаме приятния навик да четем книги, които смятаме за интересни и полезни, a след това (само, ако са потвърдили предварителните ни очаквания) да ви ги препоръчваме. Такъв е случаят с книгата "Празните калории", която се разпространява в България от издателска къща "Кръгозор".

Съдбите на една млада и преуспяваща жена и на един лекар с нестандартни търсения в света на медицината се преплитат, когато тя има нужда от неговата професионална помощ.

Мира е на 30 години, когато е диагностицирана с тежка форма на остеопороза. Тя слага точка на кариерата си и на досегашния си живот, за да намери начин да се излекува. Мира и д-р Джейсън Калтън започват серия от проучвания за всички фактори, които влияят на здравословното състояние на съвременния човек и натрупват множество ценни съвети и полезна информация, която споделят в съвместната си книга "Празните калории".

1050839издателска къща "Кръгозор"

Когато се храним, ние най-често се замисляме какво количество въглехидрати, белтъчини и мазнини поемаме, но колко от нас знаят, че това са само една част от хранителните вещества, които са необходими на организма ни? В "Празните калории" е обяснено достъпно и подробно подялбата на хранителните вещества на макроелементи (въглехидрати, мазнини и белтъчини) и микроелементи (витамини, минерали, есенциални мастни киселини, допълнителни хранителни вещества). Ако твърде дълго време вие проявявате пренебрежение към значението и ползите на вторите, тогава е напълно възможно вашето тяло да ви се "отплати" с някоя неприятна и често пъти тежка болест – рак, заболявания сърцето и кръвоносните съдове, остеопороза (случаят на Мира), затлъстяване, депресивни състояния.

Ако сте част от хората, които са недоволни от тялото си, ако искате отчаяно да отслабнете, тогава се запознайте подробно с нуждите на организма си, а не му отказвайте храна. По този начин не си правите услуга, а създавате обстоятелства за заболяванията, които изброихме по-горе. "Празните калории" е книга, чрез която се добива по-висока обща култура за нуждите на човешкия организъм. Тя ще се опита да ви научи на това как да поддържате тялото си здраво, в резултат на което то само ще ви се отплати с ползите върху фигурата ви.

1050840издателска къща "Кръгозор"Не само храната, която поемаме, е важна за нивото на микроелементите в организма ни. С цялостния си начин на живот ние влияем върху това количество – с физическите ни дейности, с тютюнопушенето, с употребата на алкохол, със стреса, с  живота в голям град. Затова трябва да компенсираме тялото си с качествена храна. Дали обаче сме запознати какво стои зад понятието "качествена храна" и как да си я набавим? За да разберете в какво състояние е вашият организъм, първо трябва да направите теста в началото на книгата. След това ще си дадете сметка какво липсва на организма ви и как да си го набавите. Винаги можете да направите същия тест след време, за да изчислите своя прогрес. 

"Празните калории" ще развенчае митовете за най-популярните диети, ще ви запознае с ползите на вещества, от които досега дори не сте се интересували, ще ви обясни какво се нарича "празни калории" и ще ви помогне да вземате по-информирани решения за своето тяло. Отделете малко време за себе си, защото сме сигурни, че то няма да е "изгубено".  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април