Яжте правилните храни за красива коса, кожа и нокти!

Яжте правилните храни за красива коса, кожа и нокти!

Лятото вече наближава и ще подложи на допълнително изпитание косата, кожата и ноктите ви! Добре е да започнете подготовката от сега, за да можете да съхраните здравината и блясъка им.

Имайте предивид, че от голямо значение за състоянието на кожата, ноктите и косата са алкохола, цигарите, липсата на досаттъчно сън, стреса, както и козметичните продукти пълни с химикали.

Залагайте на шампоани, боя за коса, лак за нокти, козметика и грим за лице от натурални продукти. Вече има достатъчно широк избор, за да съхраните отличното си здравословно състояние и в същото време да се чувствате красиви. Добре е да пиете досатъчно количество вода, за да хидратирате по правилен начин тялото си. Внимавайте с броя на кафетата или черния чай. Изключете енергийните напитки от менюто си и добавете ядки и масла богати на омега 3, 6 и 9 мастни киселини.

Кожа

За красивата кожа от огромно значение е режима на хранене, съня, стреса и не на последно място – дали пушите и пиете алкохол. Хората които пушат трябва обезателно да включат допълнително витамин С в менюто си под формата на естествени продукти или хранителни добавки. Антиоксидантите и витамин Е са от изключително значение за поддържане на свежестта, младостта и еластичността на кожата. Набавяйте си омега 3 от приема на мазните риби като например сьомга, ленено масло, орехи, масло от крил и други.

Коса

За да се радвате на здрава и лъскава коса е изключително важно да си набавяте в достатъчно количество цинк, витамини от група В и желязо. Витамин В12 и фолиевата киселина можете да приемате със спанак, яйца, фреш от портокал, черен дроб и в мляко. Ако косата ви капе, това може да е знак, че в организма ви липсва желязо. Ако не сте сигурни в нивото на желязо в организма е добре да заложите на натуралните продукти, от които да си го набавите, тъй като с добавките рискувате да надвишите нужното за организма ви количество. Желязо можете да си набавите от червеното месо, сините боровинки, сушените кайсии или сурово кашу. Липсата на цинк може да е причина косата ви да е суха и тънка. Заложете на пълнозърнестите продукти, ядките, семената, бобовите култури и зеленолистните зеленчуци. Мазнините от риба също могат да подпомогнат възстановяването на косата ви!

Нокти

Външният вид на ноктите ви до голяма степен издава скрити проблеми на организма. Постигането на положителна промяна може да ви отнеме повече от 2-3 месеца. Ноктите, които са тънки и чупливи издават заниженото количество на минералите цинк и желязо, калций и магнезий. Ето защо е от изключително значение да се храните с разнообразна храна, а ако не можете да се справите с нея – да направите необходимите медицински изследвания преди да включите хранителни добавки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март