Храни, които не трябва да ядете на гладно

Храни, които не трябва да ядете на гладно

Още със събуждането стомахът ви къркори. Бързате за работа, така че решавате да хапнете нещо набързо и уж здравословно, но дали полезното няма да се окаже вредно? Има някои храни, които не е препоръчително да хапвате на гладно. Кои са те и защо:

Йогурт

Консумирането на кисело мляко или ферментирали млечни продукти на празен стомах води до образуването на солна киселина. Тя убива млечнокиселите бактерии, присъстващи в тези млечни продукти и води до създаване на киселинност в тялото. Яденето на тези продукти трябва да се избягва на празен стомах.

Банани

Бананът е суперхрана, която е полезна за храносмилателната система и освен това добре засищаща. Този плод съдържа големи количества магнезий и калий, но приеман на празен стомах, може да причини разрушаване на вече съществуващите нива на магнезий и калий в кръвта ни. 

Домати

Въпреки че доматите са богати на витамин С и хранителни вещества, определено трябва да се избягват на празен стомах. Таниновата киселина, която съдържат, увеличава киселинността в стомаха и може да доведе до стомашни проблеми.

Круши

Крушите съдържат сурови влакна (фибри). Ако ги ядем на празен стомах, това може да навреди на деликатните мукозни мембрани.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове съдържат плодови киселини и когато се ядат на празен стомах, могат да причинят киселини и стомашни проблеми.

Зелени сурови зеленчуци

Богати на аминокиселини, зелените зеленчуци като краставица, когато се консумират на празен стомах, могат да причинят метеоризъм (газове в червата), коремни болки и киселини в стомаха.

Кофеинови напитки и чай

Пиенето на чай или кафе на празен стомах увеличава киселинността и предизвиква киселини и стомашно разстройство през целия ден. Тези напитки потискат секрецията на стомашните сокове и необходимите за храносмилането стомашни киселини.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април