Фитнес лято: ядене и пиене

Доверете се на правилото за умерената консумация
Фитнес лято: ядене и пиене

Имаме странно предчувствие, че ни предстои интересно и вълнуващо лято, пълно с приключения. Не можем да се похвалим с оракулски способности, но се надяваме, че и вас ви очаква слънчево бъдеще.

Преди официално да открием сезона обаче, нека ви обърнем внимание на няколко важни неща, които ще ви позволят да съхраните готината си фигура, дори през най-отпускарския сезон.

Храната

Предполагаме, че през лятото (и не само) вероятно нямате настроение за крайно ограничаващи хранителни режими. Освен това, през по-голямата част от времето, едва ли разполагате с подходящи условия за готвене: къмпинг-кулинарията често има ограничен набор от рецепти. Друг е въпросът, че те наистина миришат отдалече и са дяволски вкусни :)

Нашият основен съвет е да хапвате това, което обичате, но винаги съобразявайки се с доброто правило за "умерената консумация". В същото време, добавете в менюто си повече зеленчуци и плодове. Смята се, че фибрите, съдържащи се в тях, съдействат за по-бързото засищане и предотвратяват нерегламентираното огладняване. Тоест, поглъщането на нечовешко количество храна.

Добра практика е да не изяждате цялата порция. Спрете малко преди да се почувствате абсолютно сити. Яжте бавно, все пак сте в отпуск, нали?

Основна задача: да се наслаждавате на храната.

Напитките

Горещото време ще ви принуди да пиете повече вода, а това е просто чудесно. Прозрачната течност ще ви поддържа добре хидтратирани и готови за... всякакви спортни приключения.

Внимавайте с алкохолните напитки обаче! Могат да се вържат отлично със заобикалящата ви среда, но повечето от тях са доста калорични. Има вариант да си направите здравословен техен еквивалент, като подберете правилните съставки. За да ви помогнем, скоро ще ви предоставим няколко рецепти за нискокалорични коктейли. Ммм :) Правилото за умерена консумация е абсолютно валидно и тук.

Пазете се от напиване и преяждане и се отдайте на заслужена почивка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май