Турски бюрек с кайма и праз

Турски бюрек с кайма и праз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кори за баница - 500 г

яйца - 1 бр.

телешка кайма - 300 г

праз лук - 1 по - голям

олио - 100 мл

черен пипер - 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първо приготвяте плънката, като запържвате каймата леко и добавяте нарязания праз. Посолявате на вкус и добавяте черния пипер. Дръпвате от огъня запръжката и я поставяте в купа. След като поизстине малко сместа, добавяте яйцето и разбърквате, докато се поеме от сместа. В касерола с 200 мл топла вода, добавяте олиото и посолявате леко. В тава, намазана с олио, поставяте 4 кори на кръст, като краищата на корите да излиза на вън - на половината от всяка.

След това намазвате с четка от мазната вода корите, които са на дъното. Поставяте кора, леко я нагъвате, за да се побере на дъното, намазвате с водата и редите следваща кора. Така правите 4 кори - на четвъртата, намазана с водата, изсипвате половината от сместа с каймата и праза.

Следват още 4 кори, намазвани с водната смес, и върху последната кора изсипвате и другата смес от кайма. Завършвате бюрека с останалите 4 кори. Оформяте бюрека, като прибирате 4-те първи кори към средата и заглаждате с четката, потопена във водната смес.

Оставяте така оформен бюрека за 5 мин, след което го поставяте във фурната, която включвате на 180 градуса. След около 30 мин. бюрекът е готов. Покривате го с кърпа за 10 мин. и е готов за хапване. Турският Бюрек с Кайма и Праз е много вкусен.

Рецепта на Таня Левенова/Готвач.бг

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май