Той и тя: за храненето

За хранителни навици, които по-добре да не споделяте с половинката си
Той и тя: за храненето

Както стана ясно вече (тук), след продължително съвместно съжителство партньорите несъзнателно започват да се имитират един друг. Като маймунки. Но внимавайте: някои от хранителните навици на половинката ви могат да се окажат твърде неподходящи за подражание (това важи особено за жените).

Несправедливо или не, реалността показа, че дамите просто не би трябвало да поглъщат същото количество храна, колкото приемат мачовците им.

Защо?

Да започнем оттам, че препоръчителният дневен прием на калории при мъжете е между 2,200 и 2, 2800. (Разбира се, той варира зависимост от физическите им характеристики, цели и подготовка).

За сравнение, ние сме ощетени да се задоволяваме с максимум до 2, 000, в случай, че не искаме да качваме излишни килограми.

Това означава, че лакомото ви момче има пълно право да унищожи допълнително парче пица, да изпие два коктейла още и да си поръча десерт до края на вечерята. Докато вие само преглъщате шумно и гледате тъжно...

В същото време се смята, че метаболизмът на мъжете е значително по-бърз и че при тях по-рядко се наблюдава явлението "емоционално преяждане".

Е, съдба! Ако сте доказани чревоугодници, помолете в следващия си живот да смените пола, а междувременно, обърнете внимание на тези няколко условия, които ще ви помогнат и в това предизвикателство:

  • Хапвайте бавно и дъвчете продължително

  • Сипвайте храната си в по-скромни чинии

  • Вместо да налитате на цяло парче торта, споделете едно (общо) с любимия, макар че той едва ли ще остане много щастлив от подобно стечение на обстоятелствата

  • Внимавайте със спиртните напитки! Причината дамите да се напиват по-лесно е тази, че техният организъм, в частност – черен дроб, преработва по-бавно алкохола. А така се създават предпоставки за редица здравословни проблеми.

    Другата лоша страна на алкохола е, че той е доста калоричен. Така че не е препоръчително да го консумирате със същата честота и количество, с която го консумира половинката ви

  • Гответе заедно. Повечето мъже са доказани кулинарни магьосници, но често не обръщат внимание на здравословната страна в приготвянето на храната.

    Оставете ги да се доказват в кухнята, но им помагайте в избора на продукти. Така взаимно ще се грижите за здравето и фигурата си.

 

Е, а вие: имитирате ли хранителните навици на половинката си? И как?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май