Тези 8 храни предпазват от COVID-19

Тези 8 храни предпазват от COVID-19

Учени разбраха кои храни са ни необходими, за да сме защитени от коронавируса. Според тях трябва да променим начина си на хранене за да се противопоставим и предпазим от опасния вирус.

Случаите в България с всеки ден растат. Подобна е ситуацията и в целия свят, като много държави вече напълно се затвориха, други ограничиха движението на хората, а трети дават на гражданите да си подадат носа навън само срещу смс.

Коронавирусът не се отказва и все още няма открито универсално лекарство, което да ни помага в битката с него. Никой не иска да се разболее отново и гледа да пази както себе си, така и близките си.

Освен да носим маски, да избягваме обществени места с много хора и да мием старателно често ръцете си, непременно трябва да преразгледаме и начина си на хранене.

Ето какво трябва да хапвате, за да се предпазите от коварния вирус:

Говеждо и пилешки дробчета

Те съдържат цинк и мед, които помагат на клетките да функционират. Освен това те са богати на витамин А, който е необходим за имунитета и на витамин Б12, който е важен за нормалното функциониране на нервната система (това е много необходимо в настоящия труден период).

Масло

То съдържа витамин Д, както и не по-малко важните витамини А и Е. Освен това благодарение на полезните Омега 3 и Омега 6 мастни киселини, които се усвояват по-добре. Продуктът укрепва имунната система. Оказва добро влияние на ноктите, косата и стяга кожата.

Слънчогледово олио

То съдържа витамин Е (само 2 супени лъжици дневно са достатъчни), а също и витамини А и Д.

Всички те са отговорни за подобряване на функционирането на имунната система. Чудесно е да слагате олио на салатата си.

Ядки

Те са безкрайно полезни, защото съдържат витамините Е, А, Д, цинк и селен. Те повишават имунитета, подобряват мозъчната функция, укрепват мускулната тъкан, а също така имат аналгетичен ефект.

Сирене

Съдържа витамин Д, цинк, селен, калций (има го в твърдите сортове), полезни протеини. Сирената стимулират имунитета, растежа и възстановяването на клеките.

Цитруси

При тях се наблюдава високо съдържание на витамин Ц, който повишава имунитета и в същото време се бори с раковите клетки и стареенето. Простро трябва да изберете плодове, които обичате повече.

Зеле

Помага за подобряване на имунната система. То прочиства организма и съдържа витамини А, Б,Е и разбира се – Ц. Не е по-лошо от цитрусовите плодове и може да готвите повече от него.

Шипка

Съдържа витамини Ц, Б1, Б2, повишава имунитета, подобрява устойчивостта на организма към неблагоприятните фактори на околната среда, има противовъзпалителен ефект и стимулира възстановителните процеси. Идеален е за чай през студените вечери.

Източник: jenata.blitz.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май