Суперхрани за супер кожа

Невинаги е необходимо да даваме пари за скъпи кремове. Понякога всичко, от което се нуждаем, са правилните природни храни
Суперхрани за супер кожа

Чували ли сте, че истинската красота започва отвътре? Това не е толкова голямо клише, колкото си мислим. Кожата е един от ключовите показатели дали тялото ни е в баланс. Често пъти ние започваме да третираме кожните проблеми само външно като забравяме да обърнем внимание на диетата си.

Ето няколко природни продукта, които освен вкусови, имат и множество хранителни качества. Добавете ги към дневното си меню за по-чиста, по-стегната и по-свежа кожа.

Но не забравяйте за храните, които саботират облика ви...

... както и за несъзнателните грешките, които често допускаме!   

·      Авокадо

Авокадото има изключително благоприятно въздействие върху кожата. То съдържа омега 9 мазнини, които помагат на кожата да бъде стегната . Омега 9 мазнините също така подхранват най-горния слой на кожата, което ви придава по-хидратиран и здрав вид.  

1675151Pinterest

·      Боровинки

Антиоксидантите са ключова съставка за красивата кожа. Боровинките са едни от храните с най-високо съдържание на антиоксиданти. От своя страна тези хранителни вещества помагат в борбата със свободните радикали – основните виновници за разрушаване на колагена и образуването на бръчки. Боровинките са също богати на витамин А, който помага да се балансират мастните нива в кожата и предотвратява образуването на акне. 

1675150Pinterest

·      Лимони

Силата не лимона се крие не само във високите количества витамин С, съдържащи се в цитрусовия плод. Витамин С неутрализира свободните радикали и помага за продукцията на колаген и еластан, които от своя страна свързват клетките и ни дават така заветния свеж и отпочинал вид. Въпреки киселият вкус на лимона, той е една от най-алкалните храни – помага за балансиране Ph нивата в тялото. Кафето, алкохолът и месото са киселинни и могат да доведат до изсушаване на кожата. Лимонът неутрализира въздействието им и спомага за детоксикацията на черния дроб.

1675147inm.com

·      Куркума

В резултат на противовъзпалителните си свойства, куркумата е от изключително значение за кожата. Възпалителните процеси в тялото могат да доведат до подпухнал и изморен вид. Приемането на прясна или изсушена куркума намалява възпалението и придава по-свеж вид лицето. Куркумата се препоръчва и при по-сериозни кожни състояние като розацея и екзема.  

1675149Pinterest

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април