Средиземноморски Гергьовден?

Нека бъдем нестандартни в най-стандартните дни
Средиземноморски Гергьовден?

Не знам какво мислите вие, обаче на мен агнешкото не ми е най-любимата храна на света. Голям плюс е, че не се яде всеки ден, а сериозен минус – че сме насред дните, в които уж така "трябва". Така повелявала традицията. На всичкото отгоре, агнешките празници тази година са се струпали един след друг и идват малко в повече на нелюбителите на този тип месо.

Традициите са хубаво нещо, но нека не прекаляваме. Нашето бунтарско предложение за Гергьовден е ципура внесто агне. Защо? За да се направим на интересни и, за да разнообразим. И за да ханем нещо по-бързо, по-вкусно, по-леко.

И ужасно лесно:

  • Броят на ципурите варира според броя на хората, които ще ги консумират.

  • Поставете рибките в голяма тава и поръсете коремчето на всяка със сол, черен пипер и розмарин.

  • Поставете вътре парченца лимон, листенца магданоз, чесън – пресен или не. Всичко е на око и на вкус, пък и зависи колко са ви големи рибите.

  • След като сте овкусили агнешките заместители добре, поръсете малко сол отгоре им и ги полейте със зехтин.

  • Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или докато са готови. Лесно ще познаете кога е това.

  • Край.

Гарнитурата може да бъде всякаква, аз лично предлагам зелена салата и задушени картофи с масло, копър и чесън. Подредете масата, извадете бялото вино от хладилника и се насладете на един средиземноморски Гергьовден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април