Свежа идея: динена купа с много лед

Пригответе си разхлаждащ парти-специалитет за нула време
Свежа идея: динена купа с много лед

Честито лято, мили фитуелчета! Надявам се, че в петък сте посрещнали подобаващо първия летен ден и, че ще се погрижите да изживеете пълноценно следващите има-няма три месеца.  

А в духа на току-що настъпилия сезон на дините, смятам да ви подхвърля една много готина парти-идея. Всъщност, същата може да реализирате и без повод и най-вече - когато ви е наистина горещо и искате да се разхладите качествено.

И така. Действайте по следния начин:

- Купете си диня, но от място, от което сте сигурни, че ги продават сочни, вкусни и узрели. 

- Разрежете я наполовина. Вземете едната половина (другата съхранете в хладилник или изяжте) и с помощта на лъжица или друг подходящ прибор издълбайте вътрешността ѝ до кората.

- Сложете диненото съдържание в блендер заедно с равно количество лед и разбърквайте до получаването на приятно розова кашичка. Същата върнете в издълбаната диня, която вече ще играе ролята на купа. Охладете специалитета си в хладилник хубавичко преди да го поднесете на гостите си. Имате си вече ледена "розова" вода с приятен аромат и вкус и с мигновено фреш действие.

- В случай, че искате да я превърнете в коктейл, просто добавете вътре разумно количество от предпочитаното си алкохолно питие и готово. 

Ами, май не ви оставих друг избор, освен този да пробвате. Задължително посетете и фен-страницата ни във фейсбук, където лятото вече е в разгара си :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май