Само по картофи и магданоз

И по краве масло :) Защо не?
Само по картофи и магданоз

Не знам какво ми става напоследък, но съм в едно такова... картофено настроение. Опитайте се да ме разберете - вегетарианската ми същност е дълбоко привързана към кореноплодните зеленчуци и това си е.

Затова, още когато се прибера тази вечер, ще си забъркам следващия адски вкусен картофен специалитет. Той, между другото, е и адски лесен за направа. Ще споделя с вас рецептата за всеки случай, че знам ли... може да се окажем от една порода.

Та, необходими са ни:

  • 6 супени лъжици краве масло (да ви кажа честно, нека са 5, че май множко ще дойдат)
  • 8 средно големи пресни картофи, хубавичко измити и "изчеткани"
  • 16 свежи листенца магданоз
  • сол, може и пипер

Процедурата

Най-напред, загряваме фурната на 200 градуса, за да е абсолютна готова за действие. Слагаме маслото в тавичка и го бутаме във фурната за минута-две, докато се разтопи качествено. Изваждаме след извършване на мисията. Сега разполовяваме картофките по дължина. В центъра на всяка половинка слагаме по едно листенце магданоз и поръсваме със сол (и черен пипер, по желание). Поставяме картофите по "лице" върху разтопеното масло. Гледаме да не ги мърдаме твърде много по повърхността на тавата, за да не изместим магданоза. Мхм. Сега какво? Ами печем, докато изкушенията не станат достатъчно меки и изкусителни.

1138040Smitten Kitchen

По принцип, не би трябвало да се налага да ги обръщаме, стига да не забележим, че изгарят твърде много отдолу.

Ми, това е! Но да знаете – споделям ви само рецептата, манджата остава за мен :)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април