Салата “Табуле” с леща

Свежа салата, която засища глада
Салата “Табуле” с леща

Лещата е чудесен източник на протеин. Често я асоциираме само под формата на супа. За допълнителна доза белтъчини и полезни фибри, можете да направите тази свежа вариация на ориенталската салата "Табуле”.

 

1711451Pinterest

Необходими продукти

 

200 гр. зелена леща

1 връзка пресен лук

200 гр. узрели чери домати

1 голяма връзка пресен магданоз

1 голяма връзка пресен джоджен

зехтин

1 лимон

 

Начин на приготвяне

 

Измийте добре лещата, след което я сварете в леко посолена вода докато омекне. Изсипете излишната вода и оставете да изстине.

Нарежете лука и подправките наситно и разрежете доматите наполовина.

Смесете вече изстиналата леща с доматите, лука и подправките и около 4 с. л. зехтин (според предпочитанията). Овкусете с лимон, черен пипер и сол.

ключови думи:
салата табуле

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април