Правилният подход към храната

Как да отслабвате без да се пресилвате и стресирате
Правилният подход към храната

Искате да отслабнете, но ви мързи да ходите на фитнес. Признайте си – като цяло не сте фен на високата физическа активност. За да отслабнете, несъмнено трябва да горите калории или да приемате доста по-малко от необходимите на тялото ви на дневна база.

Като за начало можете да направите някои малки промени в навиците си и да ограничите калорийния прием:

1. Стойте далече от дистанционното

Според изследване на Food Quality & Preference хората, които се хранят пред телевизора и в шумна среда, усещат по-малко вкуса на храната. По този начин те по-трудно пускат сигнал до мозъка, че са сити и консумират повече храна.

2. Не яжте на бюрото

Хората, които се хранят пред компютъра са "разсеяни консуматори на храна", твърди изследване, публикувано в The American Journal of Clinical Nutrition. Те не осъзнават какво хапват и не се наслаждават на храната. Това води до по-трудно насищане и прием на излишни калории.

3. Първо хапнете, после пазарувайте

Доказано е, че разходката в мола на празен стомах може да доведе до доста калорична и вредна храна. Това е така, защото там имате богат избор и на гладно се поддавате много лесно на изкушения.

4. Планирайте пазара

Ако нямате списък с това какво трябва да купите за хранене, рискувате да напълните количката с доста ненужни неща.

5. Визуализирайте изкушенията

Според много експерти е достатъчно да визуализирате храната, за която копнеете и така има голям шанс дори да се откажете от нея.

6. Не си отказвайте нищо

И не забравяйте, че с дълготрайни лишения накрая е много лесно да кажете "майната му". Затова, ако адски много ви се дояде пица или сладолед, по-добре да си позволите по малко от тях, отколкото да чакате желанието да вземе връх над разума и действията ви

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април