Похапвай леко и разумно

Надхитрете апетита си със здравословни гризинки
Похапвай леко и разумно

Току-що закусихте, а вече усещате, че отново трябва да сложите нещо в коремчето си, а? Е, няма проблем, ще го направите, но с едно наум. Добрите правила на храненето повеляват внимателно да подберете продуктите, с които ще залъжете глада си. Разбира се, важно е и как ще ги консумирате.

На първо място, нека спасителните ви гризинки съдържат не повече от 200 калории. Това ви го препоръчваме особено в случаите, когато сте си поставили сериозни цели в отслабването. Идеята е между храненията хапванията ви да са леки и "неангажиращи", ако можем да си послужим с този израз.

Също така, разумно е да не консумирате директно от пакет или кутия, защото така рискувате да изядете повече, отколкото е необходимо. Изсипете храната в купичка или в малка чиния и се задоволете със скромна порция. И, ей! Не се изкушавайте да я допълвате - трябва да ви стигне.  

Естествено, наслаждавайте се на процеса на ядене и не бързайте да излапвате всичко наведнъж. Когато действате бавно и спокойно, по-трайно и сигурно ще задоволите апетита си. Хитро решение е преди това да пийнете няколко глътки вода, защото чрез прозрачната течност допълнително ще създадете усещане за ситост и кулинарна удовлетвореност. 

Препоръчително е с избраните гризинки да запълвате липсващи елементи от менюто си. Например, ако в обяда ви не са присъствали никакви плодове или зеленчуци, направете всичко възможно, за да ги включите в следобедната си закуска. Жизнено необходимо е да подбирате предимно и само здравословни алтернативи.  

Цялата истина е, че тези междинни хапвания могат да допринесат за постигане на фитнес целите ви, не го забравяйте. Идвайте ни по-често на гости и ще се опитваме да ви помагаме в планирането на здравословно и полезно меню. Очакваме от вас, че също ще ни давате добри съвети и идеи - в този смисъл, не се колебайте да ни пишете и да се свържете с нас.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май