Повече риба в менюто

Защото имате нужда от нея
Повече риба в менюто

Когато фактите говорят, всички мълчат (дори и ние =). А те са красноречиви: рибата е вкусна, полезна и пълна с важни хранителни съставки.

В нея има отбор от витамини, между които отличниците A, D, B6 и B12. Освен това, тя съдържа солидно количество ценни минерали - магнезий, фосфор, калций, калий и цинк. Да прибавим още, че е една от най-добрите източници на жизнено необходимите за организма омега-3 и омега-6 мастни киселини.

След всичко казано дотук, не ви остава нищо друго, освен по-често да слагате рибни специалитети на трапезата си. Защото, не се съмнявайте, консумацията им може да подобри значително физическото ви състояние и да ви накара да се чувствате по-добре.

Затова ще побързаме да ви дадем няколко идеи, с които да разнообразите дневното си меню. Тези:

За закуска

Обичате да похапвате омлет сутрин? Чудно! Утре обаче ви предлагаме да направите плънката му, вместо от месо, от риба тон, комбинирана с малко чесън, нарязан на ситно + няколко чери доматчета. Мммм...

Разбира се, свободни сте да експериментирате с всякакъв вид риба. Крайният резултат ще е един и същ: още от началото на деня ще ви замирише на море (или на река) и най-важното: на нещо вкусно, засищащо и здравословно.

За обяд

inm.comСандвичът ви ще стане още по-апетитен и хранителен, ако в него сложите филе от сьомга.

Ако пък сте си вкъщи и имате възможност да се развихрите в кухнята, пробвайте да си направите рибена чорба. Съвсем скоро ще ви покажем как.

А междувременно, реализирайте тази рецепта. Обещаваме, че ще си оближете пръстите.

За вечеря

Ако ви е писнало от рибни специалитети, вместо основно ястие, сгответе от тях вкусен и пикантен сос.

Изберете подходящ рибок (сьомгата ще ви свърши чудесна работа и тук), нарежете го на ситно, смесете го с доматен сос, с малко лук, с няколко магически подправки. Това е. Покрийте задушените си зеленчуци с готовото произведение. Естествено, съществуват и много други кулинарни варианти. Просто трябва да ги откриете =)

Бонус: плод + риба

Не, лимонът не е единственият й приятел. Спокойно може да комбинирате любимката си и с някой друг плод. Сложете парченца ябълки в зелената си салата с риба тон, например. Чудесна идея, нали? А сме чували, че екзотичният плод манго се вързва отлично с рибок на грил... Дали е така, проверете сами =)

Е, нека да ви е вкусно!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май