Още едно оправдание за наднорменото тегло

Научно...
Още едно оправдание за наднорменото тегло

Многоуважаваните канадски учени да си гледат работата! Защото последното им изследване направо ни хвърли в шок и ужас.

Основният извод на въпросните експерти от университета в Торонто е, че наднорменото тегло не е опасно за здравето.

За да докажат абсурдното си твърдение, те, в продължение на около 16 години, наблюдавали група от 6000, прилично затлъстели, мъже и жени. Резултатите от изследването били сравнени с тестове, правени върху контролна група от доброволци с нормално тегло.

Оказало се, че всеки трети дебеланко може да се похвали с перфектно здраве и с миниатюрни здравословни проблеми. Оптимистичните резултати се дължали на определен ген, който имал силата да предотвратява опасни последици. 

Изводите на специалистите са: че хората с наднормено тегло май е по-добре въобще да не свалят килограми, подлагайки се на ограничаващи и депресиращи диети. Би било разумно за тях обаче да не качват още... 

Хм. Имаме подозрение, че канадските учени скоро не са виждали дете на 12 години, с корем на бременна в 10-тия месец. Което отчаяно се опитва да скочи в басейн. Но не може.

Многоуважаваните учени, ако искат, могат да направят още милион и едно изследвания, с още повече доброволци в тях, за да оправдаят прогресивното затлъстяване на нацията.

Проблемът обаче остава. И той е голям. А на проблемите се търсят решения. Оправданията не вършат работа. Само могат да влошат нещата. Както и да откажат много хора от вече направения избор да живеят по-добре... И да бъдат по-здрави. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май