О, да! Цвеклото на салата

Изненадайте вкусовите си рецептори с този кулинарен шедьовър
О, да! Цвеклото на салата

Сигурни сме, че имате приятели, за които вкусът на цвеклото е непознат и екзотичен. Така да се каже, никога не са опитвали червендалестия зеленчук. Може би просто са нямали подходяща възможност или, като цяло, таят известни резерви към него. Именно на тях трябва да приготвите следващата салата. Тя ще ги накара да преосмислят отношението си и да погледнат на мустакаткото с други очи - с влюбени :)

Та, за спретването на днешния кулинарен шедьовър-изненада ще са ви необходими:

  • 3-4 средно големи глави цвекло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица червен винен оцет
  • 1 супена лъжица бял винен оцет
  • печени слънчогледови семки
  • натрошено фета сирене
  • сол и пипер

Начин на приготвяне

Необходимо е най-напред главичките цвекло да се приведат в подходяща форма за ядене. Опечете ги! Увийте всяка в алуминиево фолио, пробийте няколко дупчици, подредете изкушенията в тавичка и ги бутнете на топло, в предварително загрята на 200 градуса фурна.  

1152218A Beautiful Mess

Печете за около 40-45 минути. Ако главите цвекло са по-малки, могат да станат и за 35 минути. После ги извадете (внимавайте да не се опарите), премахнете обвивката им и ги нарежете на малки парченца.

В подходяща купа ги комбинирайте със зехтина и двата вида оцет. Разбъркайте ги, за да може всяко да получи нужното количество дресинг. Препоръчително е да охладите овкусеното цвекло в хладилник преди сервиране.

Накрая го поръсете щедро със слънчогледови семки, с натрошеното сирене и със сол и пипер.

Ах, че страхотно! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май