Няколко храни, които ви карат да изглеждате по-стари

Няколко храни, които ви карат да изглеждате по-стари

Чудите се защо се появяват бръчки и ви побелява косата. Чудите се защо кожата ви е състарена и не изглеждате вече на 20. Най-вероятно това се дължи на стреса и на забързания начин на живот. Ето няколко храни, които забързват вашето състаряване.


Сол. Препоръчителната дневна доза на солта е 1500 милиграма. Ако приемате повече от това, рискувате да си влошите здравето. Високия прием на сол повишава вашето кръвно налягане, което води до отслабване на вашата кожа. Отслабването на кожата може да доведе до бръчки, особено в най-чувствителната зона около очите.


Захар. Тя повишава нивото на инсулин в тялото ви. Той забързва процеса на стареене на вашата кожа. Ако спрете да употребявате захар, ще видите резултатите само след седмица. За да задоволите нуждата от сладко, сменете захарта с плодове.


Кафе. То има двойна доза от съставки, които състаряват кожата. То не само кара зъбите ви да потъмняват, то изсушава вашата кожа, като я кара да изглежда по-състарена.


Алкохол. Спиртните напитки изкарват водата от клетките, което ги състарява. Честата прием на алкохол ви кара да изглеждате по-стари - с по-сбръчкана и изсушена кожа и побеляла коса.


Червено месо. Според изледване на клиниката в Кливланд храненето повече от веднъж седмично с червено месо е свързано както с появяването на бръчки, така и с опасността от сърдечни болести. Заместете честата употреба на това месо с пилешко филе или морска храна.


Паста. Те имат висок гликемичен индекс, което състарява кожата.


Люта храна. Лютото може да бъде невероятно за вашия метаболизъм, но е лошо за кожата ви. Пикантната храна я кара да не изглежда така млада.


Хот дог. Месото, пълно с консерванти, което се използва в хотдога и другите бързи храни е вредно не само за кожата, но и за целия организъм.


Сода. Газираните напитки не са полезни нито за кожата ви, нито за зъбите ви. Ако употребявате често газираните напитки е доста вероятно по-рано да се състарите.


Трансмазнините. Тези мазнини се съдържат във високи количества в маргарина. Те изсмукват водата от кожата ви и я карат да изглежда по-стара.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април