Ново 20: Вода с бамбук - хит в диетите

Ново 20: Вода с бамбук - хит в диетите

Зелена съставка, която се извлича от бамбуковите листа и се добавя във водата – това е най-новата тенденция в здравословния начин на живот.

Диетичното питие е истинска сензация в Щатите, Канада и някои от европейските страни - хит сред всички активно спортуващи хора, които искат да поддържат перфектна форма. 

Според диетолозите напитката съдържа в себе си всички пренебрегвани досега хранителни качества на бамбуковите листа. Също така е чудесен елемент от менюто на балансираното хранене за намаляване на теглото.

Екстрактът от бамбук е помагал на азиатските племена в миналото да оцеляват в периоди без достатъчно провизии и вода.

Те са правели отвори в по-младите стебла и са пиели течността от вътрешността на бамбука, за да се спасят от дехидратация в моменти на глад и суша.

Екстрактът от бамбук е естествен антиоксидант, също така има антимикробно действие. В момента тепърва се провеждат изследвания, които да потвърдят множеството ползи от здравословната напитка, комбинация от бамбук и вода.

Бутилката с бледозеленикавата напитка се произвежда от канадска компания, а според проучвания, градовете, в които тя е най-любима на хората, са Ню Йорк и Торонто.

Тъй като засега напитката не се доставя в нашата страна, ето как можете да детоксикирате тялото си и сами - с бамбукова сол: в леко затоплена чаша вода добавете 1/2 чаена лъжичка бамбукова сол и няколко капки лимонов сок. Пийте тази полезна "отвара" сутрин преди закуска, съветват от Една.бг.

ключови думи:
бамбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май