Никога не започвайте деня с тези храни и напитки, за да не увредите стомаха си

Никога не започвайте деня с тези храни и напитки, за да не увредите стомаха си

Всички знаем колко важна е закуската. Първата храна, която поемаме в началото на деня, определя изключително много това как ще се чувстваме през следващите 24 часа. Българите сякаш масово хапваме някоя мазна тестена закуска, купена от близката баничарница, но в последните години все повече започнахме да обръщаме внимание на това какво слагаме в устата си в началото на деня. Но как ще реагирате, ако научите, че има няколко опасни напитки и храни, които за нищо на света не трябва да консумирате на празен стомах.

Типичен пример за кафето и млякото, които ако се пият сутрин рано, могат да причинят храносмилателни проблеми, предупреждават диетолозите.

Кафето на празен стомах може да причини стомашно-чревно дразнене, киселини, болки в корема и движение на червата, уточняват лекарите. Отбелязва се, че е по-добре да пиете кафе след закуска. Освен това медиците съветва да не се консумира мляко на празен стомах, тъй като може да причини тежест и болка – по-добре е да се пие след хранене.

Лекарите казват, че е по-добре изобщо да не ядете извара, месо и риба за закуска. По думите им те трябва да се консумират през деня или вечерта. "Яденето на домати и чесън сутрин дразни стомаха, а сладките и тестени изделия не ви карат да се чувствате сити", казват медиците. 

 

ключови думи:
закуска

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май