Ммм.... домашният шоколад е луксозен

Но супер лесен за направа
Ммм.... домашният шоколад е луксозен
inm

Знаете, че ние тук много си падаме по домашния шоколад (окей, де, "недомашният" също го уважаваме) и никога не сме крили това. Всъщност, да се похапва сладкото изкушение не е грях, стига то да се консумира според собствените нужди и физическа активност. Разбирайте, умерено :)

Нещо повече, твърде е вероятно през празниците и ние, и вие да наблегнем на шоко сесиите, затова е хубаво, когато е възможно, да си ги спретваме сами - шоколадите, а и празниците :) По този повод, днес ще ви покажем как да си направите лукс и наслада в станиол.

За целта ще са ви необходими:

  • сушени плодове – най-любимите ви, разбира се
  • захаросани ядки, но може и сурови, с оглед на по-здравословния профил на последните
  • разтопен на водна баня шоколад – бял и черен
  • пластмасови правоъгълни кутии (плитки), за оформяне на обществено коректна форма на шоколада

И тъй: разпределяме наличния шоколад в кутиите и го заглаждаме внимателно с лъжица, за да стане максимално автентичен. Ако се наложи, можем малко да разтръскаме (както е показано във видеото по-долу), за да постигнем гладка и равномерна консистенция. След това декорираме всеки шоколад отгоре с плодове и ядки по избор. Тук просто сме длъжни да вложим цялото си кулинарно въображение и настроение, за да постигнем луксозен и изтънчен резултат. Нататък е ясно: следва качествено замразяване на изкушенията. Когато са прилично стегнати, ги слагаме в найлончета или, да си дойдем на думата, увиваме ги в станиол и... готово!

Всъщност, да си признаем, ние можем и да не стигнем до момента с опаковането :) Вие кажете дали сте успели... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април