Медена диета

Може да се преборим с някои от излишните килограми, като хапваме по лъжица мед преди сън, твърдят учени
Медена диета

Вкусната медена диета е изключително проста. Може да се преборим с някои от излишните килограми, като хапваме по лъжица мед преди сън, твърдят учени.

Новата медена диета включва всички онези доказани ползи от консумацията на мед – води до метаболитни промени, които ще ви помогнат да се преборите с желанието за похапване на сладки изкушения по време на диета, а и дори ще може да изгаряте повече мазнини по време на сън.

Без броене на калории, без скъпи диетични храни, без зверско гладуване – и можете да загубите малко повече от килограм само за една седмица с медена диета, съобщава в-к Daily Mail.

Тази нова програма за отслабване, наречена медена диета, е дело на експерта по хранене Майк Макинс, който след години изследвания открива, че уникалната комбинация от естествени захари в меда го превръща в почти идеална храна за диетичното меню.

С тази медена диета може да се наслаждавате на вкусни семейни блюда и лакомства – като коледни бисквити, хляб, пудинг и дори мъфини, но само ако са направени с мед, а не със захар, пише в публикацията си британското издание.

Според Макинс, ако замените захарта, която приемате обикновено през деня, с мед, а вечер консумирате по една лъжица преди лягане, ще затворите почти напълно онези механизми в мозъка, които ни карат да приемаме сладки храни и напитки.

Дори в уж здравословните храни с нисък процент мазнини се слага захар или бяло брашно, разказва още специалистът.

Това означава, че нивата на кръвната ни захар се приближават до максималните през целия ден. Тялото ни се справя с тази захар, като отделя хормона инсулин, който я филтрира извън кръвта и я складира под формата на мазнини, обяснява също той.

Макинс е открил допълнителен механизъм, който тялото използва, за да предпази мозъчните клетки от вероятно захарно предозиране, което означава, че "мозъкът ни огладнява".

Това откритие е важно, тъй като "гладният мозък” е причината да изпитваме непреодолимо желание за консумация на сладки храни – най-голямата пречка за един диетичен режим, обяснява ученият.

Гладният мозък е стресиран мозък. Той ще изпраща коктейли от химически съобщения, за да си набави още захар от всеки възможен източник, продължава още диетологът.

Макинс вярва, че медът може да наруши този омагьосан кръг.

Чай с мед преди лягане може да обърне процеса в тялото ви и да намали нивата на стрес – това ще ви помогне да спите по-добре, а вашият организъм ще се захване с изгарянето на мазнини.

Повечето специалисти по хранене поставят меда в същата категория, в която попада и бялата захар. Медът е богат на фруктоза и захароза и може да се очаква да действа по същия начин на тялото – да повишава нивата на кръвната захар.

1486417

Но Макинс е убеден, че се случва точно обратното. Медът е създаден от растителен нектар, извлечен от пчели. Това е един вид "естествен завод", който частично преработва захарта и променя нейната структура, а това влияе на метаболизма и на нашето тяло, обяснява специалистът.

Предишни проучвания също доказват разликата между меда и обикновената захар. Ако подсладим чая си с мед, захарта в него има много по-различно влияние върху организма, отколкото бялата захар, убедени са учени.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април