Лятна разядка от турската кухня: Хайдари с тиквички и майонеза

Лятна разядка от турската кухня: Хайдари с тиквички и майонеза

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

тиквички - 3 средно големи

майонеза - 100г

краве сирене - 100 г

извара - 100 г

цедено кисело мляко - 100 г

чесън - 5 - 6 скилидки

люта чушка - 1 - 2 броя (по желание)

копър

зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Хайдари е млечна салата (разядка) от турската кулинария. Тиквичките измиваме и нарязваме на кубчета. В тиган поставяме зехтин и тиквичките и оставяме да се задушат под капак. След като се задушат, оставяме настрани да изстинат. С вилица ги намачкваме на едри парчета.

През това време слагаме майонезата, натрошеното краве сирене и изварата в купа, прибавяме и цеденото мляко, счуканите скилидки чесън, нарязаните на ситно люти чушки и подправките. Накрая добавяме и готовите тиквички, разбъркваме добре и сервираме млечната салата.

Източник: gotvach.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май