Лятна манджа

Лятна манджа

Необходими продукти

  • тиквички - 1 брой
  • патладжани - 1 брой
  • чесън - няколко скилидки, на вкус
  • чесън - 6 големи печени червени
  • домати - 4 - 5 броя
  • олио - на око
  • захар- 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка:

Начин на приготвяне

Патладжаните нарежете на филии, посолете, изчакайте да се отцеди горчивия сок, измийте и подсушете. Нарежете патладжаните и всички останали зеленчуци на дребно. 

Загрейте около 100 мл олио и първо запържете чушките.
Добавете чесъна, патладжана и тиквичката, а след като поомекнат, добавете нарязаните на дребно или настъргани домати. 

Хубаво объркайте манджата и овкусете с подправките. Оставете на котлона да се готви, като разбърквате редовно. 

Лятната манджа трябва да остане на мазнина. Щом е готова, добавете скълцания магданоз. По желание поднесете с натрошено сирене и люта чушка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май