Кулинарен трик: да декорираме тортата

Малки добавки тук-там прикриват недостатъци и разкрасяват сладкиша ви :)
Кулинарен трик: да декорираме тортата

Не е достатъчно храната да е вкусна. Тя трябва и да изглежда добре. С особена сила това важи за сладкишите, които винаги са имали за цел да изкушават и да вкарват хората в разни грехове. Е, за тези, които имат намерение тази вечер да изкушават с... торта, предлагаме няколко прости, но ефектни идеи.

Като за начало можете да вложите творчество в крема (за предпочитане е той да е по-гъст), който тъй или иначе вече е върху сладкото ви изделие. За да създадете вълнообразни елементи, просто допрете дъното на една супена лъжица върху крема, и след това я отлепете с леко въртеливо движение. Крайният резултат трябва да е нещо подобно на картинката по-долу:

768862Akitchenfeed

В случай, че искате по-различно оформление, опечете си бадеми. Трябват ви около 2-3 шепи филирани или разделени наполовина (по дължината) ядки. Наредете последните в основата на готовата торта, за да придадете завършен вид или да прикриете малките дефекти, получени при нанасянето на крема.

768859Akitchenfeed

Ако пък искате сладкишът ви да грейне, плодовете са насреща. Ягоди, малини, портокали, ананас, киви или всички взети заедно – вариантите са многобройни. Разбира се, най-добре е плодовете да са пресни, но и такива от консерва, компот или сладко вършат работа. Броят им може да варира от един – колкото да означи всяко парче от тортата, до сто, които да се разпръснат по най-горния етаж на десерта.

768860Akitchenfeed

По-простичък вариант на плодовата украса са шоколадовите стърготини. Направете ги сами с едрото ренде. Нека бъдат по-големи, за да се забелязват. Ако към тях добавите и кокосови стърготини, тортата ще изглежда още по-интересна.

768863Akitchenfeed

За най-накрая оставяме и най-претенциозната украса – глазура с шприц. Проблемът идва оттам, че не всеки разполага с тази сладкарска принадлежност у дома. А и боравенето с шприц изисква известна доза опит. Всичко казано дотук все пак не ви пречи да се пробвате, стига да разполагате с различни накрайници за шприца. Грабвайте го и след като сте измислили как ще изглежда глазурата, поставете розички, капки, сърца...

Нека бъде вкусно и красиво!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май