Колко често трябва да...

...хапвате плодове и зеленчуци
Колко често трябва да...

Когато човек стигне до извода, че му е необходима диета, за да свали излишните килограми, първата му мисъл е да започне да яде предимно плодове и зеленчуци. Сега няма да се спираме на ползите и вредите от един такъв режим, но ще посъветваме тези от вас, които се чувстват в добра форма и не смятат, че имат нужда от диети, също да не забравят за тази задължителна част от менюто си.

Оказва се, че в нормалния ви хранителен режим трябва да присъства минимум 5 пъти прием на плодове и зеленчуци. Много от вас ще си кажат, че се хранят по по-малко от 5 пъти на ден общо и ако трябва да спазват тази препоръка, това би означавало да не се яде нищо друго. Но не е съвсем така. Тук говорим за навик, при който дори и ако основното ви ястие е, да кажем, пържола, за гарнитура избирате някакъв зеленчук (нека да не е картоф).

С други думи, не е нужно да се тъпчете само с плодове и зеленчуци, а просто да разпределите количеството, което ви се яде дневно, на 5 порции през целия ден. За да не ви омръзват сезонните растения, пробвайте различни варианти, включително и прясно изцедени плодови/зеленчукови или смесени сокове.

Ето и няколко примерни идеи:

Може да добавите към закуската си (каквато и да е тя) половин грейпфрут. По този начин ще засилите метаболитните си процеси още от сутринта.

Като късна закуска си направете фреш от портокал/грейпфрут или друг любим плод.

На обяд включете и салата към менюто си.

Към 16:00 часа си хапнете нещо сладко, в което също има плодове – ябълков сладкиш или друг подобен.

Гарнитурата към вечерята ви също е добре да бъде от зеленчуци.

За да не огладнявате преди сън, изяжте парче плод, но без да товарите организма си с големи количества.

Е, да ви е вкусно! Още сладко има на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април