Коледните храни за тънка талия

Избирайте мъдро от празничната трапеза
Коледните храни за тънка талия

Изключително много ме радва получения до момента резултат от нашата анкета. Мнозина от вас са дали отговор, че по никакъв начин няма да променят обичайното си хранене по Коледа, което е знак, че може би не е особено голям процента на тези, които са склонни да преяждат от няколкодневните тежки трапези с приятели, близки и роднини.

От друга страна никой не може да гарантира, че няма да се изкушите и да нарушите обичайното си темпо на спорт и разумно хранене. Именно затова възнамерявам да ви напомня да избирате мъдро храната, която слагате в чиниите си, за да съумеете да съхраните тънката си талия по Коледа.

За Бъдни вечер няма смисъл да коментираме, каквото и да е било, защото част от вас вероятно постят и съвсем пестеливо ще си похапнете от различните вегански гозби, но истинската заплаха настъпва от първия ден на Рожество Христово.

И така...

1613539Thinkstock/Guliver

Пуйка и печено крехко месо, вместо сухи мезета

Избягвайте месата пълни с консерванти, оцветители и всякакви продукти от неясен произход. Защото благодарение на тях можете да задържите огромно количество вода, което ще ви накара да се чувствате като балон.
Комбинирайте печената пуйка с гарнитура брюкселско зеле, грах, моркови, броколи и ли карфиол. Всички тези зеленчуци са с отрицателни калории, така че колкото и да ядете, няма да преядете.

Картофи и ориз вместо бял хляб

Избягвайте тестените продукти направени от рафинирано бяло брашно. Вместо тях можете спокойно да си похапнете печени или задушени картофи или ориз със зеленчуци.
Разбира се всяка крайност е нежелателна, така че едно парче от баницата с късмети по никакъв начин няма да наруши диетата ви. Спокойно можете да заложите на пълнозърнести тестени продукти, но внимавайте с количеството.

Пропуснете десерта и заложете на сушени плодове, ошав и плодовете носещи аромат на Коледа

Изчакайте поне 3 часа след основното хранене преди да се поглезите с любим плод. Най-подходящи са портокалите, мандарините, но също така и предварително измитите сушени плодове.

Внимавайте с количеството на печените, солени ядки и алкохола защото те представляват най-сериозен капан за вашата диета. И не на последно място дъвчете добре и избягвайте да пиете вода по време на хранене.

Надявам се, че всички изброени съвети не са съвсем трудни за следване, така че да се предпазите от стомашен дискомфорт и допълнителни килограми около талията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април