Кои са най-полезните храни през есента

Сезонните продукти винаги са предпочитани
Кои са най-полезните храни през есента

С настъпването на есента най-актуалните теми резонно са свързани с подсилване на имунитета и защита от зачестяващите вирусни инфекции. Сезонният набор от земеделски продукти обаче ни предлага уникална възможност да се погрижим както за имунната система, така и за общото си здраве. Най-полезните храни, носещи комплексни ползи за човешкото здраве, може да се открият именно през есента.

С редовен прием на сезонни плодове и зеленчуци през есента можем да си осигурим най-полезните нутриенти за подсилване на имунитета, подкрепяне на чревната флора, подобряване вида на кожата, регулиране на холестерола и кръвното налягане. Всички условия за пълноценно и здравословно хранене вече са налице.

Сред най-полезните храни, на които можем да разчитаме за постигане на тези ползи през есента, се открояват 5. Кои са те?

Овесени продукти

Овесът е сред най-богатите източници на бета глюкани – влакнините, които имат научно доказано мощно действие за стимулиране на имунитета. Възможността за включване в дневния режим на продукти, произведени от пресен овес, трябва да бъде използвана максимално през есента.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април